Про причини, які стримують Дональда Трампа у визнанні перемоги Джо Байдена повідомляє CNN з посиланням на джерело, близьке до президента.

Читайте також Радник Трампа пообіцяв "професійну передачу влади" Байдену

За його словами, відмова чинного президента поступитися Байдену частково виникає з його передбачуваного невдоволення тим, що Хілларі Клінтон та колишній президент США Барак Обама заявляли, що Росія втрутилася у вибори 2016 року і могла вплинути на їхній результат.

Крім того, для Трампа важко програти Байдену, якого він під час передвиборчої кампанії неодноразово називав негідним супротивником.

Багато друзів та ділові партнери закликали Трампа, навіть якщо він не хоче визнавати перемогу Байдена, дати старт перехідному процесу. Вони також просили його відмовитися від послуг адвоката Руді Джуліані та інших членів юридичної команди. А також закликали політика подумати про своє майбутнє.

Однак усі ці аргументи на Трампа не діють – він непохитний у своїх переконаннях. Джерела припускають, що через 10 днів його позиція може змінитися, але наразі він не визнає поразку.

Втручання Росії у вибори США: що відомо

  • Американські спецслужби з'ясували, що Росія втрутилася у президентські перегони 2016 року, намагаючись обернути результати виборів на користь Трампа, який у підсумку й став президентом США.
  • У березні 2019 роки команда спецпрокурора Роберта Мюллера завершила роботу над доповіддю про передбачуване втручання РФ у вибори 2016 року в США.
  • Слідчі не виявили ознак змови між Росії і передвиборчим штабом Трампа.
  • Спецпрокурор також не став висувати звинувачень Трампу в перешкоджанні правосуддю, залишивши це питання на розсуд генпрокурора. Той заявив, що для пред'явлення президенту звинувачень немає достатніх підстав.