Причиною такого рішення стали запропонований податковий кодекс, а також відсутність грошей на суспільне мовлення.

Податковий кодекс у виконанні Гройсмана виглядає як дуже дешева мильна опера. Безпрецедентна фальсифікація голосування в першому читанні. Не треба бути великим детективом, щоб з’ясувати, що Регламент не дозволяє голосування в першому читанні у варіанті комітету. Спікер, на жаль, освятив зґвалтування процедури. Одразу дві поправки під номером "43". При чому одна з них чомусь сховалася між 170 і 171 поправкою. При чому ця ж "43" поправка вже була провалена сьогодні парламентом, коли вона була частиною тіла іншого закону під номером 5132. Але дивним чином вона воскресла в змінах до податкового кодексу під номером 5368. Ця дивна "43" поправка – це подарунок під ялинку "Відродженню" (група "Відродження" у Верховній Раді, співголовою якої є Віталій Хомутиннік, – 24 Канал). Вона пропонує застосування зниженої ставки рентної плати на вуглевондневу сировину 2% для видобування з важковидобувних покладів. Для порівняння – інші компанії платять 14% і 29%. Закон створює внутрішні офшори для обраних компаній,
– написала Світлана Заліщук.

Окрім того, її обурила відсутність грошей на суспільне мовлення

"Ну й нарешті грошей на суспільне мовлення, яке Гройсман неодноразово обіцяв суспільству й журналістам, – не знайшлося в бюджеті. Прем’єр не стримав свого слова", – зазначила депутат.

Читайте також: Депутатам можуть "обрізати" зарплату

Відтак вона вирішила не голосувати за головний фінансовий закон країни.

Ніби 21 грудня, але таке відчуття, ніби 16 січня... Голосуватиму проти бюджету на основі такого податкового кодексу,
– підсумували Світлана Заліщук.

Нагадаємо, 20 грудня Верховна Рада підтримала пропозиції президента щодо розширення державних гарантій вкладів фізичних осіб на всі державні банки. Також Рада прийняла закон про підвищення акцизів на алкоголь і тютюн та скасувала "комісію" з обміну валюти у банках. Окрім того, парламент збільшив базову ставку акцизу на бензин.