Генеральна прокуратура підозрює у вчиненні корупційних злочинів одразу шістьох нардепів. Що цікаво, вибір прокурорів на будь-який смак. Тут і представник "Оппоблоку" Михайло Добкін, і радикал Андрій Лозовий, і депутат БПП Борислав Розенблат, і представники "Народного фронту" Михайло Поляков та Євген Дейдей, і депутат "Волі народу" Олесь Довгий.

Тобто, звинуватити генпрокурора Юрія Луценка у переслідуванні парламентської опозиції не вийде. Адже у списку підозрюваних опинилися одразу троє представників більшості, а один так і взагалі представник "Блоку Петра Порошенка".

Що найбільш прикро у цій історії, так те, що і частина згаданих народних депутатів, і інші, неодноразово демонстративно хизувалися своєю участю у Євромайдані, проте як той же Дейдей чи Лозовий, встигли, за даними Спеціалізованого антикорупційного прокурора Назара Холодницького, обзавестися невідомо звідки взятими мільйонами, автівками та елітними колекціями коштовностей.

Читайте також: Яку загрозу для України несуть військові навчання Росії

У підсумку народні обранці підтримали позицію генерального прокурора, який виступав окремо по кожному поданню, стосовно чотирьох колег. Це Олесь Довгий, Максим Поляков, Борислав Розенблат та Михайло Добкін.

У випадку з Лозовим та Дейдеєм нардепи провалили голосування. Напевне, це сталося тому, що багато хто з парламентарів побоювався, що у подібній ситуації невдовзі можуть виявитися вони самі, бо не зможуть пояснити походження задекларованих мільйонів та майна. Тобто, банально спрацював не закон, а корпоративна солідарність.

Можна напевно сказати, що завдяки голосуванню щодо зняття депутатської недоторканності відпочинок більшості народних депутатів буде зіпсовано. Як тепер спокійно пити мартіні під тропічним сонцем, розуміючи що наступної сесії будуть нові викриття та нові подання?

Читайте також: Що свідчить про новий етап стосунків України та США

Адже генпрокурор Юрій Луценко вже анонсував на осінь подання ще стосовно понад 30 народних депутатів. І опинитися в числі "щасливчиків" доволі сумнівне задоволення.

Це не кінець, найближчим часом ви почуєте ще одне повідомлення, а багатьох депутатів будемо рахувати по осені,
– прокоментував цю ситуацію генпрокурор.

Причини такої активної роботи антикорупційних структур прозаїчні. До виборів ще цілих два роки, отже причин пов’язувати це з рейтингами передчасно. Головна причина, чому Юрій Луценко та Назар Холодницький так активно риються у минулому та сучасному народних депутатів, криється у тому, що запит на справедливість українських громадян так і не було реалізовано.

Читайте також: Зміна формату АТО

З часів Революції гідності вимога суспільства покарати корупціонерів залишається незмінною. Вимагають цього і західні партнери, зокрема Сполучені Штати та Євросоюз. Подальше затягування з покаранням корупціонерів обернеться втратою міжнародної підтримки та довіри суспільства. Тепер справа за судами. Знаючи, що таке українська судова система, несподіванки неминучі.