Про це у прямому ефірі повідомила кореспондент 24 Каналу Анастасія Кримова.

Читайте також: Хто з українських нардепів відправився на молитовний сніданок до Трампа

У порядку денному так і не з'явився законопроект про Антикорупційний суд, хоч народні обранці обіцяли його розглянути до 9 лютого. Самі парламентарі стверджують, що це сталось через те, що частина політиків полетіли на молитовний сніданок Дональда Трампа.

Важливий не сам сніданок, а зустрічі, які потім відбуваються в Конгресі США, Сенаті та Білому домі,
– пояснив нардеп "Блоку Петра Порошенка" Сергій Березенко.

За словами парламентаря Олексія Рябчина, від партії Юлії Тимошенко є офіційна делегація, яка вирушила на щорічний захід у США. При цьому політики повідомили про свою поїздку завчасно.

"Від "Батьківщини" є офіційна делегація. Це керівництво партії, три людини – Юлія Тимошенко, Григорій Немиря та Сергій Власенко. Вони перебувають у Сполучених Штатах, де проводять низку зустрічей із паном Волкером – спецпредставником у питаннях Донбасу, і з сенаторами, головами комітетів міжнародних справ, оборони, розвідки. Тобто відбуваються важливі консультації для того, щоб допомогти Україні", – розповів Олексій Рябчин.

Читайте також: Коли в Україні запрацює Антикорупційний суд: у Раді зробили прогноз

За словами кореспондента 24 Каналу, народні обранці таки підтримали постанову Верховної Ради щодо засудження ядерних випробувань у КНДР. Це питання було внесено до порядку денного ще 7 лютого, однак в парламенті на той час забракло голосів.

Через відсутність частини депутатів з коаліції голосування в парламенті давалося важко. Спікер Верховної Ради Андрій Парубій декілька разів звертався до депутатів з проханням зайняти місця, а згодом пригорозив опублікувати списки прогульників та тих, хто не голосує за певні законопроекти.

Чому в США проводять молитовний сніданок?
Молитовний сніданок є однією із традицій американських президентів. Щороку понад 3 тисячі людей приїжджають до США для участі у цьому заході, який заведето вважати не політичним, а духовним. У молитовному сніданку беруть участь громадські і релігійні лідери, політики, бізнесмени. Для Президента США це – не тільки сніданок, але й низка важливих зустрічей.