Таку заяву зробив чемпіон світу із шахів, громадський і політичний діяч Гарі Каспаров у коментарі ресурсу Realist.

Читайте також: Гелетей пояснив, чому війна на Донбасі не завершилась у 2014 році

"Відступати Володимир Путін не може, тому що диктатори не відступають. Тому безглуздо навіть обговорювати, чи готовим є Путін йти на поступки. Відповідь – ні. На поступки він йти не може. Тому подальше посилення є досить імовірним – українська тема завжди буде присутньою. Це така зв'язка, яка є нерозривною у свідомості російського імперства. І ця свідомість вимагає постійного підживлення у вигляді конфлікту з Україною, тому що незалежна Україна, європейська, демократична – це остаточний історичний вирок ординському імперству, що давно віджив себе", – підкреслив політик.

На його думку, поки Росією керує Путін, жодні варіанти повернення Криму та Донбасу не передбачаються.

"Можна говорити тільки про те, коли і в якій формі буде проходити подальше посилення конфлікту. Ніяких позитивних змін за Путіна бути не може", – додає він.

Водночас чемпіону світу з шахів переконує, що анексію Криму ніколи не буде визнано світовою спільнотою.

Читайте також: Увага Кремля знову перемикається на Україну, – російський журналіст

"Момент, коли Путін міг сподіватися на те, що анексію Криму буде визнано в обмін на якісь його поступки, вже безповоротно пройшов. Також очевидно, що провалилися спроби Путіна впихнути ракову пухлину Лугандоніі в український політичний простір. Так, цей конфлікт завтра не буде вирішено, але очевидно, що мети своєї Путін не досяг, тому починає дивитися на Північну Корею, на інші місця на карті, де можна буде створювати нові гарячі точки", – констатує Каспаров.