Глава держави дав розпорядження вже хоч когось притягнути до відповідальності. Щоправда, поки що не зрозуміло кого і за що, чи то за халатність чи то за диверсію, але покарати когось точно вже треба.

Яке вчасне рішення президента! Це ж у нас вперше вибухнули військові склади чи не так? Не так.

Тому що тільки за період війни з Росією це вже третя трагедія. Два роки тому вибухнули склади на Луганщині в місті Сватове, де в повітря злетіли майже три тисячі тонн боєприпасів.

Читайте також: Про мажорів-"вбивць за кермом", які мало цікавлять генпрокурора Луценка

Внаслідок цього вибуху загинуло четверо військових, а 16 цивільних поранили через те, що склади в Сватовому були розташовані неподалік від лінії фронту.Саме тоді з’явилася версія про диверсію, оскільки відповідальний за охорону офіцер начебто бачив, як над артилерійськими складами пролітав безпілотник і начебто скидав запалювальні боєприпаси просто на склади.

Втім, через рік суд виніс вирок по цій справі, де жодним словом про диверсію вже не згадувалося. Винним було визнано майора Литвиненка – керівника складу боєприпасів за неналежне виконання службових обов’язків.

Страшне покарання спіткало майора Литвиненка. За смерті солдат та втрату тисяч тонн боєприпасів, за зруйновані будинки навколо йому присудили сім місяців дисциплінарного батальйону.

А оскільки вироку суду він чекав, сидячи на гауптвахті, то суд вирішив, що майор вже достатньо покараний і наказав звільнити його одразу після оголошення вироку. Ну, напевне, зайве говорити про те, що крім майора, жоден полковник чи генерал по цій справі взагалі не був притягнутий до жодної відповідальності.

Читайте також: Чому люди з грабіжницьким минулим продовжують керувати країною

Висновки Генеральним штабом якщо і були якісь зроблені, то на реальності вони ніяк не відбилися.

Бо настав 2017 рік і в Харківській області в місті Балаклія вибухнуло найбільше в Україні сховище боєприпасів. Ви ж, напевне, не забули ці шокуючі кадри, коли в повітря злетіли сто тисяч тонн артилерійських боєприпасів. Серед яких було все на світі: від звичайних танкових снарядів і аж до дуже дорогих ракет для систем залпового вогню.

Також від вибухів загинуло двоє мешканців Балаклії. Але буквально в той же день нам повідомили, що винуватцем трагедії є диверсанти, бо перед вибухом за даними головного військового прокурора Матіоса над складами було чутно звук безпілотника. Невже? Щось новеньке так?

За півтора року до того, у Сватовому теж начебто чули цей звук. І якщо всі знали, що росіяни, можуть підривати наші сховища, що вони відомі своєю підступністю і кровожерливістю, то чому від після трагедії в Сватовому знову сталася трагедія в Балаклії? Якщо це і справді була диверсія, то чому до неї ніхто так і не підготувався толком за півтора року?

Якщо було недостатньо грошей, як нам тепер кажуть, то чи ліквідація наслідків і згаяний боєзапас коштують дешевше ніж запобіжні заходи? Ну і найголовніше.

Читайте також: Що змушує українських копів втікати з поліції: шокуючі причини

За згорілий арсенал в Балаклії теж ніхто не поніс ніякої відповідальності. Ані за смерті людей, ані за втрачене майно, ані за невжиття заходів і службову недбалість.

Ну, якщо особливо нікого не карають, системних заходів з охорони не вживають то чи варто дивуватися, що в повітря тепер злетіли склади в Калинівці? Ну нічого, нічого, Президент з Генпрокурором зараз розберуться як треба, і покарають аби кого, от буде наука іншим відповідальним за склади, аби трагедія не повторилася.