Партія "Слуга народу" зараз працює над проектом коаліційної угоди та розглядає 3-4 кандидатури на посаду прем'єр-міністра України. Кандидат у нардепи Давид Арахамія зауважив, що серед претендентів може бути секретар РНБО Данилюк, глава "Нафтогазу" Андрій Коболєва та директор з розвитку бізнесу "Нафтогазу" Юрій Вітренко.

Це цікаво: У "Голосі" відповіли, чи готовий Вакарчук стати прем'єр-міністром

Сам Данилюк у штабі партії "Слуга народу" заявив, що поки повністю зосереджений на роботі в РНБО, бо це надзвичайно важливий орган.

Зараз у мене дуже важлива функція – це налагодити роботу РНБО. Саме для цього мене президент призначив на цю посаду. Для нього сфера національної безпеки та оборони є дуже важливою і це зараз є тим, над чим я працюю. Якщо буде рішення президента стосовно іншої посади, зокрема прем'єр-міністра, я буду реагувати,
– сказав Данилюк.

За його словами, наразі в Україні є багато потенційних кандидатур на посаду прем’єр-міністра. Щодо того, що главою уряду має стати гуру економіки, як говорив Зеленський, – такі люди теж є.

"Дійсно, прем'єр-міністр, в першу чергу, відповідає за економічну складову, тому і президент має позицію, що це повинен бути фахівець в економіці... Потрібно розуміти, що працює, що не працює. Зараз немає часу, щоб проводити якісь експерименти", – відзначив глава РНБО.

Це також цікаво: Разумков прокоментував своє можливе прем’єрство

Також Данилюк підкреслив, що вважає новими обличчями Андрія Коболєва і екс-міністра економіки України Айвараса Абромавичуса.

"Коболєв керівник держкомпанії, це насправді бізнес, а не держсектор. Абромавічус був міністром економіки, і досвід, який він отримав, є важливим. В економіці він точно розбирається непогано", – підсумував чиновник.

​Кого українці бачать прем'єром
Кого українці бачать прем'єром: опитування / інфографіка 24 каналу

Хто призначає прем'єр-міністра України?Верховна Рада за поданням президента. Подання про призначення прем'єра президент вносить за пропозицією коаліції депутатських фракцій, до складу якої входить більшість народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради. Голосують у Раді щодо призначення прем'єра у поіменному режимі. У разі відхилення – президент вносить нове подання про призначення на посаду.