Віндман сказав, що рішуче відмовився від пропозиції та повідомив про це своєму керівництву. Про це повідомляє "Голос Америки".

До теми: Відносини України і США не такі, щоб їх погіршувати, – експерт про імпічмент Трампу

Він також сказав, що, крім англійської, вільно говорить українською та російською.

Досить кумедно, коли підполковнику армії Сполучених Штатів, який насправді не такий вже й старий, пропонують таку важливу посаду,
​– сказав Віндман.

Також, відповідаючи на запитання юридичного радника демократів Дена Голдмена, Віндман запевнив, що не знає про жодні "достовірні докази" українського втручання у вибори президента США 2016 року, однак знає, що такі чутки просуває російський президент Володимир Путін.

Відзначимо, що Олександр Віндман – родом з Києва. У дитинстві його з братами вивіз у США батько.

Що каже Данилюк

Данилюк стверджує, що жартома пропонував Віндману очолити Міністерство оборони і наголосив, що ніколи не мав повноважень робити подібні пропозиції, повідомляє Daily Beast.

Екссекретар РНБО сказав, що пам'ятає, як одного разу говорив з Віндманом про посаду міністра оборони. Це сталося під час їх розмови про те, як вони жили неподалік один від одного ще за часів СРСР. І тоді Данилюк нібито жартома сказав Віндману, що він повинен влаштуватися міністром оборони в Україні.

Ми обидва посміхалися і сміялися. Це був явно жарт,
– сказав Данилюк.

Він наголосив, що не зміг би серйозно запропонувати Віндману цю посаду без прямого підпису президента Володимира Зеленського.

31 жовтня Палата представників Конгресу США більшістю голосів проголосувала за визначення процедури імпічменту президента країни Дональда Трампа. Рішення підтримали 232 з 431 конгресменів. Проти проголосували 196 республіканців. Голосування стало першою офіційною перевіркою актуальності парламентського розслідування щодо президента Трампа.

Чому Трампу хочуть оголосити імпічмент?

  • У липні під час телефонної розмови Трамп нібито пообіцяв президенту України Володимиру Зеленському, що стосунки між країнами покращаться, якщо Україна поновить розслідування у справі газової компанії "Burisma".
  • До цієї компанії причетний син головного конкурента Трампа на президентських виборах Джо Байдена – Гантер. Більше про те, що це за скандальна компанія, читайте тут.
  • 25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму розмови, що відбулася два місяці раніше. Повний текст українською мовою (переклад 24 каналу) – читайте тут. Її текст засвідчує: Трамп таки говорив Зеленському, що "було б добре", якби той вивчив справу Байдена.
  • Цей скандал не минув без наслідків. Через нього у Палаті представників Конгресу оголошено початок формальної процедури імпічменту президента США.