Сухачов підписав такий наказ пізно увечері у п'ятницю, 30 жовтня, не ознайомивши з ним Бабікова. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на власні джерела в ДБР.

Цікаво ОАСК схвалив рішення про звільнення Ситника і відкриття справи проти нього, – ЗМІ

Підставою є нібито постійний конфлікт інтересів через роботу в адвокатському об'єднані "Аверлекс". Хоча в Бабікова є всі документи, які це спростовують,
– повідомило джерело.

За наданою інформацією, сам заступник тимчасового очільника ДБР перебуває на лікарняному, а наказ не реалізований і "не має юридичного підґрунтя".

Джерела видання стверджують, що проблеми в Олександра Бабікова розпочалися через активність у декількох справах, зокрема й у питанні російських вагнерівців у Білорусі.

Натомість очільника Держбюро Олексія Сухачова називають близьким до куратора силовиків в Офісі президента Олега Татарова – ексчиновника МВС за часів Віктора Януковича.

Що відомо про Бабікова?


Юриста називали наступником Ірини Венедіктової в Державному бюро розслідувань. Втім він так і не зміг очолити ДБР й став першим заступником тимчасового очільника органу.

Причиною такого повороту подій, імовірно, став висновок НАЗК, за яким у Бабікова є конфлікт інтересів через справи Майдану й роботу на Віктора Януковича.