24 канал зібрав привітання політиків з Днем Гідності та Свободи.

До речі Маємо засвоїти важливі уроки, – Зеленський привітав українців з Днем Гідності та Свободи

Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський записав відеозвернення із привітанням. Глава держави наголосив, що головним здобутком українських революцій є "нова свідомість" влади та громадян.

Кожна влада в Україні матиме щонайменше 3 нагадування про те, що ніколи не можна йти проти волі свого народу,
– сказав президент.

Крім цього, Зеленський зауважив, що українці мають не тільки пам’ятати про ключові моменти нашої історії, але й винести та засвоїти важливі уроки.

Крім цього, від імені президента до Алеї Героїв Небесної Сотні поклали квіти.

Дивіться відеозвернення Зеленського:

Олександр Ткаченко

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко подякував усім, хто відстоював майбутнє України 7 років тому. Він зауважив, що саме завдяки цим людям нове покоління українців виховане на європейських цінностях.

Відважні, незламні, вірні та щирі революціонери трьох Майданів назавжди змінили майбутнє для нового покоління українців. Низький уклін кожному, хто відстоював наше гідне майбутнє та нову Україну. І світла пам’ять загиблим,
– сказав Ткаченко.

Денис Шмигаль

Квіти до Алеї Героїв приніс і прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Крім того, політик запалив лампадки.

Політик подякував всім українцям за патріотизм, мужність та самовідданість у справі захисту держави та її європейського вектору розвитку.

Герої не вмирають. Світла пам'ять,
– написав Шмигаль у телеграмі.

Сергій Шкарлет

Тимчасовий виконувач обов'язків міністра освіти Сергій Шкарлет теж привітав українців. Він нагадав, що у 2013 році мільйони українців постали на захист ідеалів свободи і демократії та європейського вибору України

"Низький уклін та вічна пам’ять полеглим за Україну!" – наголосив Шкарлет.

Політик побажав українцям єдності та мирного неба над головою.

Читайте також Відзначення Дня Гідності та Свободи: у Києві поліція посилила заходи безпеки

Дмитро Разумков

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков відзначив, що у День Гідності та Свободи згадують шлях європейського розвитку, а також людей, чия відвага вплинула на хід історії.

Відтак Разумков наголосив, що єдина мета України – це розбудова демократичної, незалежної та економічно сильної держави.

Андрій Єрмак

Глава Офісу Президента Андрій Єрмак зауважив, що особливими рисами українців завжди були почуття гідності та прагнення до волі. Найяскравіше ці риси проявились під час революцій.

Дві революції довели: жодна влада в Україні апріорі не може бути сакральною. І якщо політики забуватимуть про це, народ швидко нагадає їй хто в домі хазяїн,
– наголосив Єрмак.

Єрмак додав, що країна завжди пам'ятатиме про тих, хто відстоював свободу та гідність.

Важливо Не дозволимо маніпулювати на пам'яті героїв, – прокуратура про справу Музею Революції Гідності

Юлія Тимошенко

Лідерка "Батьківщини" наголосила, що День Гідності та Свободи – це день найдорожчого, що є в людини. За словами Тимошенко, це саме ті цінності, завдяки яким виживає нація.

Ми ще не знаємо, як його правильно відзначати… У нашому арсеналі його вшанування нічого, окрім усвідомленого мовчання, окрім суму та болю. "Пливе кача" через Майдан, – додала Тимошенко.

Петро Порошенко

П'ятий президент України та лідер "Євросолідарності" наголосив, що Революція Гідності мала на меті дещо більше, ніж зміну влади. Тоді українці зробили ціннісний вибір.

"Українці народжені жити вільними. Ми стоїмо на варті власної свободи. Ми не зрадимо нашу гідність", – відзначив Порошенко.

Олена Зеленська

Перша леді України також привітала українців.

Гідні – ті, хто діє. Україна – країна гідних. З Днем Гідності та Свободи!
– наголосила Зеленська.

Андрій Садовий

Мер Львова наголосив, що події Майдану назавжди змінили країну. 7 років тому українці вийшли за те, аби мати право вибору і право не бути рабами.

Це складний шлях, але це шлях вільних людей. Пам'ятайте та бережіть його! Слава Героям Революції гідності!
– додав Садовий.

До речі Венедіктова відзвітувала про результати розслідування справ Майдану: відео

Віталій Кличко

Мер Києва Віталій Кличко зауважив, що 7 років тому українці піднялися, аби відстояти своє право жити у вільній і європейській державі.

"Так, перемога дістається великою ціною – ціною життів найкращих патріотів. І ми повинні бути гідними їх пам’яті і великої справи", – написав Кличко.

Крім того, міський голова наголосив, що боротьба ще триває. Зокрема, з агресією Росії, з корупцією та старою бюрократичною системою.