Паспорт в урні й Путін в бюлетені: кумедні випадки дня голосування

Вибори президента України – справа серйозна. Але не всюди, і далеко не для всіх. Українці традиційно весело відзначили 1 квітня, тільки от зробили це днем раніше. І так трапилося, що припав цей день на голосування у першому турі виборів президента України 2019 року.

Читайте також: Замість сейфа – каструля: на одній з українських дільниць переборщили з креативом

У Чернівецькій області виборець закинув в урну для голосування свій бюлетень разом з аркушем паперу зі списком виборців на дільниці. Як до рук виборця потрапив список – з'ясовують правоохоронці. А члени комісії міркують, як тепер відновити втрачений аркуш, адже відкривати урну з бюлетенями до офіційного завершення голосування – заборонено.

Буковина
Проголосував від душі – і бюлетенем, і паспортом

Також на Буковині трапився ще один кумедний випадок: виборець вкинув до урни разом з бюлетенем власного паспорта. Неуважному пану доведеться бути якийсь час без головного документу, що посвідчує особу – урну не відкриють до кінця голосування. Та й після закриття дільниці забрати назад свій паспорт буде не просто. Адже це – сторонній предмет в урні, а отже дільнича комісія повинна укласти відповідний акт та передати цей предмет до окружної виборчої комісії.

Путін
Хтось з виборців переплутав, у якій країні живе, і у яскравий спосіб зіпсував бюлетень

А ще в Києві на виборчій дільниці народилася дитина. Щоправда, виборча дільниця розташована на території перинатального центру, тож нічого дивного у цьому випадку немає. Дивує, скоріше, те, що породілля одразу після родів попросилася на каталку та поїхала голосувати – ось приклад, коли люди насправді усвідомлює важливість свого голосу.

Вибори
"А коли я виросту, він теж виросте?"

У Шостці Сумської області чоловік узяв бюлетень, та замість піти до кабінки і проголосувати, поклав бюлетень до кишені. Правоохоронці зреагували оперативно і затримали чоловіка. Але дуже скоро відпустили. Адже чоловік був нетверезий. Поліція вирішила, що у даному випадку це – пом'якшувальна обставина, і злого умислу у пана не було.

А в самих Сумах на одній з виборчих дільниць чоловік вирішив з'їсти бюлетень для голосування, повідомили в поліції. За нездоровий апетит українця притягнуть до відповідальності.

Як чоловік у Сумах намагався з'їсти бюлетень: дивіться відео

Не обійшлося без кумедних випадків і з першими особами держави. Наприклад, чинний президент прийшов голосувати, але віддав свій бюлетень онуку. А той вирішив перевірити його на міцність та, можливо, дещо підмести ним підлогу. На щастя, ані бюлетень, ані онук, ані поважний дідусь не постраждали.

Також на одній із виборчих дільниць трапилася бійка, щоправда не між виборцями, а між спостерігачами. За словами заступника голови ЦВК Євгена Радченка, представляли вони громадські організації. Причина конфлікту є доволі цікавою – кожен зі спостерігачів намагався відвоювати собі право зафіксувати порушення виборчого законодавства.

Ще одна сутичка сталася вже вночі проти 1 квітня у Зборові на Тернопільщині в Окружній виборчій комісії, коли почали звозити бюлетені. Побилися тут представники двох Дільничних виборчих комісії. Причина – вони почали з’ясовувати, хто має швидше здавати документи та хто де має стояти в черзі, бо обидвоє приїхали майже одночасно.

Бюлетень
"Я об'їхала півсвіту, але такого довгого – ніде не бачила" (коментар вигаданий)

У підсумку членкиня ДВК зазнала травми ноги. Зараз правоохоронці з’ясовують, на скільки серйозною є травма, аби розібратися, як кваліфікувати сутичку. Начальник Тернопільського обласного управління поліції Олександр Богомол під час прес-конференції, так і не зміг відповісти, жінка отримала перелом, чи вивих.

Бюлетень, не бюлетень, а без селфі – ані день

Оскільки фотофіксація волевиявлення у 2019 році заборонена законом, а селфі загалом – ні, а українські виборці – законослухняні громадяни, то й брутальних світлин із власним обличчям та власноруч заповненим бюлетенем майже немає в мережі. Хіба кілька – від особливо впертих політиків, які не могли впустити зайвої нагоди пропіаритися.

А от милих, душевних, добрих світлин з бюлетенями – і цілком законних – скільки завгодно: дивіться фото