Що відомо про скандал із заявою Волошина

Під час виступу в Раді, депутат від ОПЗЖ Олег Волошин сказав, що "ніхто не захоче повертатись в країну, в якої немає суверенітету і де всі жебракують". Про це повідомляє 24 канал.

Радимо ознайомитись Олег Волошин: що відомо про скандального проросійського політика з ОПЗЖ

Він також пояснив, що навмисне не прийшов на урочисте засідання парламнту з приводу 30-річчя Декларації про державний суверенітет України, "оскільки нічого відзначати".

Як на цю заяву відреагував Разумков та депутати

  • Голова Верховної Ради попередив, що піднімати в залі парламенту питання, які ставлять під сумнів суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України є неприпустимим.
  • Водночас депутати від "Голосу", "Слуги народу", "Європейської солідарності", а також представники депутатських груп "За майбутнє" і "Довіра" вимагають від спікера направити запит в правоохоронні органи з метою перевірки заяви Волошина.

В оточенні нардепів співголова групи "За майбутнє" Тарас Батенко з трибуни парламенту висловив спільне обурення з приводу висловлювань депутата з ОПЗЖ.

Ми стали свідками плювка представника п'ятої колони в українському парламенті в тисячолітню історію України. Плювок, який був здійснений в пам'ять мільйонів українців, які загинули в боротьбі за незалежність України, які поневірялися по таборах, по тюрмах, по психіатричних лікарнях,
– сказав Батенко.

Дивіться відео скандального виступу Волошина в Раді:

До теми Дозволити російську мову в роботі Ради пропонують нардепи Бужанський і Волошин

Хто такий Олег Волошин і чому він скандальний?

Олег Волошин прийшов у політику з журналістики. Він, як і більшість депутатів з "Опозиційної платформи – За життя", відомий своїми проросійськими поглядами. Раніше він працював пресаташе посольства України в Росії.

Волошин також був співавтором законопроєкту, яким пропонували закріпити можливість використання російської мови в роботі парламенту.