Саму бійку не було видно на відеотрансляції з засідання Ради, але про неї заявив спікер парламенту Дмитро Разумков.

До теми: Бійка Ляшка з Герусом: у справі з'явився ще один підозрюваний

Припиніть бійку в залі. Шановні колеги, заспокойтеся,
– заявив він.

При зверненні голови парламенту за колоною перебували депутати від фракції "Європейська солідарність" Володимир Ар'єв, Руслан Князевич, Андрій Іванчук, а також депутат від фракції "Слуга народу" Артем Дмитрук.

Дивіться відео з Ради, де за колоною побилися депутати:

Водночас депутатка від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко повідомила, що побилися "слуги народу" Максим Бужанський та Гео Лерос.

Тільки-но Максим Бужанський напав на свого колегу по фракції Гео Лероса. Він забіг в сектор "Європейської солідарності", затяг його за колони, й нашим депутатам довелося зупиняти бійку і вигнати хулігана з нашого сектора,
– написала депутатка.

Вона додала, що фракція "ЄС" хотіла звернулися до регламентного комітету з вимогою негайно розглянути цей випадок на своєму засіданні і відсторонити Бужанського від сесійних засідань. Проте Разумков не надав хвилину для цього звернення.

Лерос отримав за "погане ставлення" до своєї колеги Ірини Верещук – він образив її у внутрішньому чаті "слуг". Про це повідомив телеграм-канал Klymenko Time.

Водночас Верещук у кулуарах парламенту зажадала публічного вибачення від Лероса за образи на її адресу у внутрішньому чаті фракції.

"Я вчора його попросила: будь ласка, знайди час вибачитися, матом писати недобре... Я хочу, щоб це (вибачення за грубість) відбувалося тепер публічно... Я не хотіла про це говорити, але так вже сталося", – сказала Верещук журналістам.

Лерос підтвердив, що билися саме вони з Бужанським. При цьому запевнив, що не ображав Верещук, а використання ненормативної лексики в листуванні у внутрішньофракційному чаті було емоційною реакцією на один з пунктів порядку денного.

"Так, побилися з Бужанським, розійшлися в поглядах. Через що стався інцидент – не вважаю за потрібне коментувати, тому що ми в одній фракції", – написав Лерос на своїй фейсбук-сторінці.

Саме її (Верещук) ніхто не ображав. Я висловився щодо ситуації,
– сказав Лерос у кулуарах парламенту.

Нардеп уточнив, що Бужанський не є учасником чату в месенджері, де відбулося листування, тож міг отримати спотворену інформацію про хід розмови. Через це і стався конфлікт.

Лерос зазначив, що готовий вибачитися публічно, якщо Верещук покаже журналістам листування і момент, де він образив свою колегу.