Про це заявив посол України в Польщі Андрій Дещиця у коментарі ресурсу Укрінформ.

Читайте також: Україна стала найбільш заклятим ворогом Польщі, – польські ЗМІ

"Домовилися про важливу подію, що повинна відбутися найближчими тижнями. Йдеться про візит президента Польщі до України. Скоріш за все, це буде офіційний візит. Програма ще складається, але вона передбачає розширений безпековий аспект", – підкреслив дипломат.

Водночас він додав, що деталі візиту обговорюватимуться під час наступних контактів за лінією Адміністрації Президента України та Канцелярії Президента Польщі.

За його словами, цей візит "мав би підтвердити зацікавленість обох сторін у розвитку стратегічного партнерства на всіх рівнях, зокрема на рівні очільників держав".

"Візит до Харкова підкреслив би значимість безпекового фактора співпраці з урахуванням того, що Харків географічно розташовується практично на передовій у контексті війни Росії проти України. Там розміщується значна кількість співробітників СММ ОБСЄ, з якими планується зустріч президента Польщі для обговорення питання безпеки та отримання їхніх оцінок безпекової ситуації в регіоні", – констатував Дещиця.

Читайте також: Петра переплутали з Віктором: на сайті президента Польщі Порошенка назвали чужим іменем

Крім того, посол зауважив, що цей візит є важливим у аспекті непостійного членства Польщі в Раді Безпеки ООН, де також обговорюватимуться різного роду проекти врегулювання ситуації на Донбасі, у тому числі миротворчий компонент ООН.

Нагадаємо, 11 листопада президент Польщі Анджей Дуда проводив телефонну розмові зі своїм українським колегою Петром Порошенком.