Щонайменше 40 осіб стали жертвами смертоносних повеней в Індії. Безперервні мусонні дощі не припиняються кілька днів поспіль. З берегів вийшла не лише головна річка країни – Ганг, а й з десяток її приток. Пересуватись у деяких районах людям доводиться по коліна чи навіть по пояс у воді. Сезон мусонів триватиме до кінця вересня.

А до східних берегів Японії добрався тайфун Міндуль. Увесь день в охоплених стихією районах ідуть проливні дощі. Пориви вітру подекуди сягають 180-ти кілометрів за годину. Урагану вдалось навіть знести з рейок приміський потяг в околицях Токіо. Через стихію перевізники були змушені скасувати понад 400 авіарейсів. Люди в летовищах, хоч і засмучені затримкою, та ризикувати не бажають.

А тим часом американський Мічиган оговтується від серії руйнівних торнадо. Щонайменше 5 смерчів пройшлись регіоном у ці вихідні. Бурелом залишив по собі сотні викорчуваних дерев. Чимало будинків пошкоджені – подекуди обвалилось перекриття, з інших – зірвало облицювання. Над ліквідацією наслідків негоди в посиленому режимі працюють комунальники.

Читайте також: Блискавка вдарила у Статую Свободи: з'явилось вражаюче відео