Депутатом, який її запалив, виявився позафракційний депутат Юрій Левченко. Про це сам нардеп признався з трибуни парламенту.

"Я офіційно заявляю з трибуни Ради і беру на себе відповідальність, що цю димову шашку запалив я. І я вважаю, що я зробив правильно, тому що я б цей парламент спалив, щоб він не робив те, що він робить, ті антиконституційні речі, щоб ви не порушували присягу, щоб ви усі не знущалися над українським народом. Тому так, я ту шашку запалив і запалю ще багато разів, щоб не було цих зрадників тут", – заявив Юрій Левченко.

Читайте також: Напружений ранок у Раді: з'явилося відео сутичок у парламенті

Він також зазначив, що не кидав димову шашку, а запалив і поклав її на підлогу, щоб вона нікого не поранила.

При цьому голосування не переривали через задимлення у сесійній залі. Хоча за день до цього, у четвер, 5 жовтня, спікер парламенту Андрій Парубій оголосив перерву через задимлення у ложі преси одразу.

Нагадаємо, 6 жовтня перед початком засідання Верховної Ради нардепи від БПП заблокували трибуну та президію парламенту, щоб цього не зробили представники "Самопомочі". Відтак законопроект про реінтеграцію Донбасу, який вніс у Раду 5 жовтня президент Петро Порошенко, у п'ятницю підтримали 233 народні депутати України.