Вона потребує досконалі знання, солідного досвіду і неабиякої витривалості.

Криворізька ТЕС – одна з найпотужніших теплових електростанцій в Україні. 10 енергоблоків, кожен – потужністю у 300 мегават. Майже 1 700 працівників.

Цей великий колектив очолює директор – Сергій Дегтяренко. Він несе відповідальність за стабільну і ефективну роботу гігантського підприємства.

Робочий день директора починається о пів на шосту ранку. Офісний костюм Сергій Михайлович міняє на виробничу форму енергетика – і вирушає на щоденний обхід електростанції.

Сергій Дегтяренко – не з тих менеджерів, які керують виробництвом з кабінету.

Хорошого директора мають цікавити не лише виробничі показники. Найважливіша річ, яку постійно контролюють на всіх рівнях – дотримання правил техніки безпеки.

Свою кар’єру Сергій Дегтяренко будує поступово. Починав із робітничих посад. Каже - кожна нова посада - це нові виклики. І робота директора – не виключення.

Сфера відповідальності Сергія Дегтяренка виходить за межі електростанції. Місто Зеленодольськ – саме тут розташоване підприємство, і тут живуть майже всі його працівники. Станція для містечка – головний роботодавець і платник податків. Соціальна відповідальність бізнесу тут – не абстрактне поняття, а цілком конкретні справи.

Звання головного на електростанції – це ще не закінчення кар’єри. Адже наше професійне зростання обмежене лише нашим бажанням розвиватись.