Для того, щоб знову посісти крісло мера Кернес має прибути до Харкова особисто. Про це під час брифінгу повідомив речник міської ради Юрій Сидоренко, пише "Суспільне".

Читайте також Кернес живий і передає вітання харків'янам та тим, хто його "загубив": фото

"Всі ці вигадки про інавгурацію в "Шаріте" залиште тим, хто їх продукує", – зазначив Сидоренко.

Він додав, що мер Харкова почувається дещо краще, однак наразі лікарі не можуть назвати дату його повернення в Україну.

Щоранку у нього в палаті відбуваються консиліуми, на яких лікарі вирішують, чи можна його сьогодні або максимум завтра виписувати,
– прокоментував речник Харківської міськради.

Також Сидоренко зауважив, що Кернес може прилетіти назад в Україну, якщо його легені більше не потребуватимуть долікування в Німеччині.

"Як тільки він опиниться тут, значить, з легенями все в повному порядку", – розповів він.

Що відомо про стан Кернеса

  • У вересні стало відомо, що мер Харкова захворів на коронавірус. У перші дні Кернеса лікували в Україні, однак згодом транспортували на лікування в німецьку клініку "Шаріте".
  • У мережі регулярно публікували чутки, що Кернес нібито помер. Головним доказом було те, що очільник Харкова тривалий час не виходив на зв'язок. Однак у мерії щоразу спростовували всі новини.
  • 9 листопада правоохоронці відкрили справу про зникнення Кернеса. Втім кримінальне провадження проіснувало лише протягом дня.
  • У Харківській міськраді досить різко відреагували на такі дії правоохоронців. Зокрема, речник Юрій Сидоренко зазначив, що "поліція має важливіші справи".