Про це сайту "24" розповів голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

Читайте також: ГПУ показала розслідування злочинів режиму Януковича в інфографіці

За словами експерта, не зрозуміло, для чого ГПУ влаштувала велику піар-кампанію навколо суду над Януковичем.

"Які б не були рішення українських судів, наскільки б інтенсивно не працювали правоохоронці, дістати Януковича з Росії сьогодні не вдасться. Це політичне рішення, яке залежить не від українського суду, а виключно від стратегії, яку обрав Кремль", – вважає Кошель.

Водночас, на його переконання, питанням честі для української правоохоронної системи будуть залишатися результативні справи проти соратників Януковича, які перебувають сьогодні при владі в кожному районі.

Починаючи від справи "вишок Бойка", закінчуючи справою Віктора Медведчука, потрібні результати. Свого часу ватажки бойовиків в ОРДЛО заявляли, що Медведчук представляє їхні інтереси в мінській групі. Цієї заяви цілком достатньо, щоб відкрити кримінальне провадження,
– говорить Олексій Кошель.

Однак, на думку політолога, відсутність реальних судових рішень щодо екс-чиновників часів Януковича – комплексна проблема. Олексій Кошель вважає: якщо ми бачимо неефективні кримінальні справи, то це не лише провина правоохоронних органів, СБУ чи прокуратури, оскільки не відбулося якісно повноцінної реформи цих органів. Це провина і законодавчого органу, який не може дати базу для роботи правоохоронців. Це провина нереформованої судової системи. Тому, зауважує він, не може бути одного винуватця. Батьків у цієї проблеми багато.

Читайте також: Чотири роки Революції гідності: чи переміг Євромайдан?