Допомагали їм волонтери, а фінансово підтримував Благодійний фонд Ігоря Янковського. Одинадцятирічна Софія, спробувала себе у ролі головної героїні фільму "За межею снів".

"Я хотіла б, щоб більше людей долучалось, щоб робили дитячі фільми, щоб діти брали у цьому більшу участь", поділилась учасниця кінотабору Софія Лисенко.

Організатори кінотабору надали можливість дітям із зони АТО відволіктись від війни і опанувати нові професії.

"Протягом двох тижнів ми викладали дітям свої майстер-класи, а потім вони ввійшли в знімальний процес як справжні професіонали режисери, звукорежисери, оператори. І зняли свої кінофільми", розповіла ініціатор проекту "Жовтий автобус" Ганна Капустіна.

За два тижні юні кінематографісти відзняли чотири короткометражки. Найстаршому з них було лише шістнадцять.

"Мені здається, що цим дітям потрібно було відволіктися від того, що там відбувається. І вони за два тижні повністю змінилися, це було просто неймовірно! Вони іскрили, коли ми сиділи, навіть забули про тістечка, які їм поставили. Вони розповідали все, що хотіли, що вони робили, як це відбувалося. Це було дійсно чудово. Мені здається, кожен повинен приєднається до такого проекту", розповів засновник Благодійного фонду "Ініціатива заради майбутнього"Ігор Янковський.

Побачити роботи юних митців можна буде восени у Києві на "ГогольFesti". А меценат Ігор Янковський планує показати їх дитячі короткометражні картини також за кордоном.