У листах до колег з острову Мен вони використали термін tax purposes, що означає "податкові цілі". Нові докази у офшорній справі Президента Петра Порошенка дають ще більше підстав вважати, що саме оптимізація податків, а не передача у сліпий траст чи продаж була метою перебудови структури корпорації "Рошен".

Читайте також: На скільки збагатився Порошенко за третій рік президентства

За останніми підрахунками статки українського Президента зросли за минулий рік і складають 1 мільярд доларів. Головним джерелом збагачення Порошенка є його кондитерська корпорація "Рошен". Її діяльність прозорою не назвеш: вона не публікує фінансових звітів. А нещодавно навіть заборонила офіційному виданню опублікувати інформацію суму сплачених податків.

Петро Порошенко хотів би, щоб його корпорація, яку він, до речі, обіцяв продати, працювала максимально таємно. Однак публікація архіву The Panama Papers півтори роки тому порушила його плани.

Як правило, офшорний рахунок використовують приховано, щоб мінімізувати сплату податків. У цьому випадку все було абсолютно навпаки. Щойно я став президентом — я заявив, що передам свій бізнес в абсолютно прозорий "сліпий страст" у найбільшому інвестиційному банку світу. Тепер я можу назвати цей банк — це Rothschild bank. Він не приймає українські активи, тому юристи створили компанію спеціального призначення (SPV), через яку ми відкрито трансформуємо всі активи,
– заявив Президент.

Так Петро Порошенко пояснював, навіщо створив компанію на Британських Віргінських островах у серпні 2014 року.

Читайте також: Високий політ Президента: як офшорною компанією друзів Порошенка літають люди Януковича

З проекту Панама Пейперс весь світ дізнався, що у час, коли на сході України йшли запеклі бої, юристи українського президента вибудовували складну схему з фірм у Нідерландах, на Кіпрі та на БВО для володіння "Рошеном".

Чому Порошенко не дотримав своєї обіцянки – дивіться у журналістському розслідуванні "Слідство.Інфо".