Засновник партії раніше носив прізвище Дарт Вейдер, а тепер, аби провернути політичне шахрайство, перейменувався на Саакашвілі та зареєстрував однойменну партію.

Я скористався правом позачергового прийому в міністра юстиції Петренка, в ході якого ми разом з колегами із "Руху нових сил" спробували з’ясувати причини такого кроку. Розмова переросла в сварку на підвищених тонах:

Гнів Саакашвілі зрозумілий. Двійники – це брудна політична технологія, яку використовують в Україні з часів Кучми. Тоді вперше було створено блок "За Ющенка" без дозволу самого Ющенка. Фактично, відбувається політичне рейдерство, коли в політика забирають його головний капітал – власне прізвище.

В такий спосіб влада намагається вкрасти частину голосів у своїй опонентів та критиків. Три роки тому здавалося, що подібне більше буде неможливо в українській політиці, яка мала пройти очищення після революції гідності. Але бажання корупціонерів утриматися біля влади змушує вдаватися до старих перевірених методів боротьби.

Читайте також: Що помирило Петра Порошенка з Рінатом Ахметовим

Окрім політичного рейдерства, "Народний фронт" промишляє віджимом бізнес-активів. Прямо напроти Міністерства юстиції розташований спортивний клуб "Софійський", який став жертвою рейдерів з депутатськими посвідченнями.

Приміщення, де знаходиться фітнес-клуб, в процесі переділу активів збанкрутілих банків, перейшло під контроль компанії "БФ груп". Власник цієї фірми пов'язаний з "Народним фронтом" та одним із спонсорів партії Андрієм Іванчуком, який живе прямо в цьому будинку, на кілька поверхів вище віджатого спортивного клубу.

Іванчук і його партнер Артур Гранц домоглися рішення першої судової інстанції про виселення спорткомплексу. І, не чекаючи апеляції, за підтримки поліції Аваков, який представляє Народний фронт і виконавчої служби Міністерства юстиції (а це той же Петренко, Народний фронт), зайняли частину приміщень, заварили ґратами доступ в спорткомплекс і почали освоюватися на місці.

Читайте також: Клан генпрокурорів: як ГПУ стає прибутковим бізнесом

Я давно відслідковую діяльність компанія "БФ груп". Вона контролює магазини дьюті-фрі в аеропорту Бориспіль з часів роботи міністром інфраструктури Максима Бурбака, який зараз очолює фракцію... Правильно, "Народного фронту"!

Тоді ще викинули з тендеру швейцарського гіганта ДЮФРІ. Колись фірмою "БФ груп" керував двоюрідний брат Яценюка, потім – помічник Іванчука.

При чому такі випадки переділу власності – непоодинокі. У Чернівецькій області від рейдерів потерпає завод з виробництва сокових концентатів, що належить німецькій компанії "ДЬОЛЕР". Підприємство, з продукції якого виробляють соки в Україні та закордоном, намагаються забрати пройдисвіти, які прикриваються тим самим Бурбаком та Петренком.

А в Черкаській області на рейдерське захоплення лікеро-горілчаного заводу депутатом Логвінським від "Народного фронту" скаржиться французький інвестор Марі Брізард.

Такі історії – ілюстрація того, як псевдо-політики без ідеалів і цінностей, які дорвалися до влади на крові, переплутали пріоритети і замість будівництва європейської країни вирішили опуститися до банального переділу фітнес-клубів. А димовою завісою для них став псевдо-патріотизм.

Читайте також: Нерозв'язаний конфлікт інтересів Порошенка

Немов із шапки фокусника, вони витягують все нові й нові ініціативи, які покликані відвернути увагу від їхніх справжніх намірів – використовувати владу для власного збагачення. Вони забули, що справжній патріот – це той, хто не краде з бюджету. В результаті вони перехитрять самі себе – люди все бачать і відчувають. А тому кінець таких політиків не за горами.