Приватні літаки по дорозі із Москви до Києва та назад повинні робити зупинку на території інших країн, зазвичай у Білорусі. Але один борт, порушуючи усі заборони, регулярно літає між Москвою та Києвом напряму. Без жодних зупинок ані в Білорусі, ані деінде.

Це – літак Віктора Медведчука. Чому і українська, і російська влада синхронно робить для нього виключення із загальних правил?

Як виявилось, це все через те, що він входить до Тристоронньої контактної групи, зокрема, до гуманітарної підгрупи. І відповідно до повноважень, наданих йому керівництвом держави, він включений в переговорний процес.

Читайте також: Журналісти показали "Фортецю", в якій живе Аваков

Саме тому, за словами голови СБУ Василя Грицака, кум Путіна літає на своєму літаку з Києва до Москви без зупинок чи пересадок. І не на звичайному літаку, а на "Фальконі-900". Це один з найдорожчих приватних літаків за 50 мільйонів доларів.

Ще одним таким винятком був зроблений для Надії Савченко, коли льотчиця поверталася додому з російської в'язниці.

Коли журналісти звернулися до Державної авіаційної служби за коментарем, там відповіли, що слід звернути увагу на реєстраційний номер вище згадуваного літака. Код вказує на реєстрацію Аруби(Нідерланди).