Пріоритети організації обговорювали міністри закордонних справ України та Швеції під час віртуальної зустрічі 13 листопада. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ.

Важливо Українська сторона підготувала нові деталі до Плану дій щодо Донбасу, – ЗМІ

Глава МЗС України Дмитро Кулеба виступив за забезпечення належного моніторингу ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях Донбасу та в Криму.

Ми високо цінуємо готовність Швеції включити питання російської агресії на Донбасі та тимчасової окупації Криму до пріоритетів головування Швеції,
– наголосив він.

Також Кулеба запросив свою шведську колегу Анн Лінде відвідати Україну. Очільник МЗС зауважив, що в Україні існує традиція, коли новий голова ОБСЄ здійснює перший закордонний візит саме до нашої країни.

Чим займається місія ОБСЄ в Україні

  • Організація з безпеки й співробітництва в Європі (ОБСЄ) займається контролем за озброєннями, питаннями миру та прав людини.
  • Її учасниками є 57 країн, розташованих переважно у Європі, а також країни-колишні члени СРСР та США з Канадою.
  • В Україні організація відома своєю моніторинговою місією на Донбасі. Вона почала свою роботу 21 березня 2014 року у зв'язку із військовими діями на сході.
  • Її основні завдання – це неупереджено й об'єктивно спостерігати та звітувати про ситуацію в Україні, а також сприяти діалогу між усіма сторонами конфлікту.