Повний мішок іграшок та смаколиків Миколай приніс і до родини бійця Романа Грицика. Тут сюрпризів чекало троє малюків.

Читайте також: День святого Миколая: найцікавіші традиції в Україні та світі

Лялька, солодощі, дитячий килим з автомобільними дорогами та піаніно. Про інструмент другокласниця Настя мріяла, відколи побачила такий у двоюрідної сестри. Але грати поки не береться, натомість, жваво розглядає розмальовку.

Дуже важлива підтримка. Просто навіть поцікавитися, як справи, поспілкуватись. І подарунки – завжди і мені приємно, і дітям. На мій бюджет сімейний трошки полегшення. Тому що у мене троє діток,
– сказала дружина загиблого бійця Алла Ткачук.

Без тата малеча святкує Миколая вже четвертий рік. Боєць батальйону поліції Роман Грицик загинув під час виходу з Іловайська. Саме тоді Алла чекала на появу сина Максима.

"Малий не знає, тому що його ще не було. Настя згадує, пам’ятає батька. Меншенька так по фотографіях тільки його знає, бо вона була дуже маленька, то вона так не дуже пам’ятає. А старша досить часто згадує тата", – розповіла жінка.

Читайте також: Подарунки від Миколая: ціна питання

Ще одна заповітна мрія Алли і дітей – поїхати на море. Волонтери сподіваються: знайдуться благодійники, які допоможуть Миколаю втілити і це бажання родини.

Саму ж акцію волонтери проводять ще від початку конфлікту на Донбасі.

В дітей немає батька, їм потрібна якась допомога, потрібна якась опіка. Цією акцією ми хочемо нагадати людям, що в країні надалі триває війна. І є сім’ї, яким потрібно допомагати,
– зазначив представник "Волонтерського сектора" Іван Назарук.

Цьогоріч волонтери навідали на Франківщині вже три десятки родин загиблих бійців, у яких залишилися маленькі діти.