Про запровадження додаткових обмежувальних заходів повідомляє Запорізька облдержадміністрація.

До слова У Бердянську планують відкриття туристичного сезону

Вони діятимуть у період святкових вихідних з 1 по 3 травня, а також з 9 до 11 травня. Зокрема, схвалені обмеження передбачають:

  • рекомендувати громадянам без нагальної потреби не виходити на вулицю;
  • заборонити роботу громадського транспорту, крім з 05.00 до 10.00 та з 15.00 до 20.00 годин;
  • посилити контроль щодо заборони відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових чи прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин та у випадку службової необхідності;
  • вжити заходів щодо обмеження без нагальної потреби доступу громадян до прибережної зони Азовського моря та інших водоймищ;
  • здійснювати рейдові перевірки мобільними групами баз відпочинку, готелів, гуртожитків і хостелів щодо дотримання карантинних обмежень.

Разом з тим на автомобільних шляхах до Азовського моря встановлять контрольно-пропускні пости на дорогах, які ведуть до узбережжя. Усе для того, аби ніхто не зміг проїхати до моря без потреби.

Що відомо про коронавірус у Запорізькій області?Станом на 29 квітня у Запорізькій області підтвердили 228 випадків захворювання на коронавірус. Це один з 10 найнижчих показників в Україні.

При цьому ледь не кожен четвертий хворий – 51 людина – вже одужала після хвороби. Внаслідок коронавірусу на Запоріжжі всього померли 5 людей.