Про обстріл зі сторони російських окупантів повідомили у Штабі Операції Об’єднаних сил.

Варте уваги: Батько загиблого розвідника Ярослава Журавля подав позов проти Зеленського

За даними військових, противник відкрив кілька черг зі стрілецької зброї. Бойових втрат і поранень унаслідок ворожого провокативного вогню серед українських захисників немає.

Цей обстріл став єдиним зафіксованим фактом порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації в понеділок, 26 жовтня.

Українська сторона ж і надалі в повному обсязі дотримується домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року. Водночас українські захисники перебувають напоготові адекватно реагувати на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Чи дотримується Росія домовленостей щодо припинення вогню на Донбасі

Попри домовленості щодо припинення вогню, російські військові продовжують обстрілювати українські позиції.

  • Ввечері 25 жовтня противник застосував ручний протитанковий гранатомет в районі Авдіївки.
  • 24 жовтня було зафіксовано одразу чотири обстріли: стрілецьку зброю російсько-окупаційні війська застосували поблизу Кам'янки та двічі – неподалік населеного пункту Шуми. Окрім того, у районі Водяного противник вів вогонь з автоматичного станкового гранатомета та стрілецької зброї.
  • 23 жовтня двічі обстріляли позиції Збройних сил: неподалік Шумів окупанти застосували стрілецьку зброю, а у районі Катеринівки використали підствольний гранатомет та стрілецьку зброю.
  • На щастя, попри ці обстріли, українські військові в ці дні не зазнали поранень та не загинули.