Про це Омелян розповів під час брифінгу у Києві, пише "Інтерфакс-Україна".

За словами міністра, потяг "Інтерсіті+", який курсує сполученням Київ – Львів – Перемишель з грудня 2016 року, користується великою популярністю серед українців. Саме тому "Укрзалізниця" опрацьовує можливість призначення курсування другої пари поїздів сполученням Київ – Львів – Перемишль, але іншим маршрутом.

Читайте також: "Укрзалізниця" назвала остаточну вартість квитків на ще один потяг до Польщі

Маршрутом через станції "Вінниця", "Хмельницький" та "Тернопіль". Сумарне населення міст Вінниця, Хмельницький та Тернопіль перевищує 1 мільйон осіб, це означає, що для 1 мільйона українських громадян Європа стане доступнішою,
– заявив міністр.

За словами Омеляна, з Вінниці та Хмельницького будуть забезпечені зручні пересадки на потяги №233/234 Хмельницький – Лисичанськ (забезпечить зручну стиковку жителям Північного Донбасу, Харкова, Полтави), №69 70 Маріуполь – Львів (забезпечить зручну стиковку жителям Південного Донбасу, Дніпра, Запоріжжя, Черкас), інші потяги в напрямку Миколаєва, Херсона, Одеси, Кишинева.

Читайте також: Балчун назвав дату відкриття Бескидського тунелю

Омелян також анонсував проект "Поїзд п'яти столиць": мета проекту – об'єднання залізничним сполученням п'яти європейських столиць Київ (Україна) – Мінськ (Білорусь) – Вільнюс (Литва) – Рига (Латвія) – Таллінн (Естонія) з перспективним продовженням до Одеси.