Підозра водію Mercedes: що відомо

39-річному чоловіку про підозру оголосили за процесуального керівництва столичної прокуратури. Про це пресслужба прокуратури Києва повідомила у фейсбуці.

До теми ДТП біля Козина на Київщині: п'яний водій вбив цілу родину, зокрема двох дітей – відео, фото

Зловмисника підозрюють за статтею Кримінального кодексу про порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами. А саме за тією її частиною, де мовиться, що порушення призвело до смерті кількох осіб.

Якщо вину водія Mercedes доведуть, йому загрожує

  • позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років,
  • позбавлення права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Також правоохоронці вирішують питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні триває. Його здійснюють слідчі управління Нацполіції у Києві.

Радимо ознайомитися Антон Желепа: що відомо про учасника ДТП біля Козина, в якій загинула сім'я

Основне про смертельну ДТП біля Козина на Київщині

  • Інцидент трапився надвечір 12 липня на Старообухівській трасі.
  • Тут зіткнулися мікроавтобус Mercedes Sprinter і легковик Hyundai, в якому перебували 5 людей, зокрема діти.
  • Водій Mercedes виїхав на зустрічну смугу в напрямку Києва та зіткнувся з Hyundai. Згодом один із автомобілів викинуло на узбіччя в паркан. Крім того, всю дорогу усипало уламками.
  • Внаслідок аварії загинули батько з матір’ю та дівчинка 8 років з авто Hyundai. Ще 2 хлопчиків з цього авто віком 10 та 12 років забрали до лікарні у вкрай важкому стані (згодом молодший хлопчик помер).
  • За інформацією поліції, водій перебував у стані алкогольного сп'яніння – драгер показав, що в його крові містилося 1,32 проміле алкоголю. У мережі із посиланням на свідків пишуть, що чоловік також мав ознаки наркотичного сп'яніння.
  • Під ранок 14 липня поліція затримала зловмисника, хоча він ще досі перебуває в лікарні. Крім того, відкрили кримінальну справу за статтею про порушення правил дорожнього руху.
  • У мережі також пишуть, що ім'я чоловіка – пан Желепа. У 2010 році він точно так само вбив жінку. Але відбув покарання та вийшов на свободу. А дещо раніше, у 2007 році, його судили за бійку з поліцейським.
  • За інформацією "Київ оперативний", Желепа працював на дачі у власника Mercedes. За 20 хвилин після ДТП автомобіль подали у розшук, як викрадений. Саму ж машину зареєстровано на жінку на ім’я Ольга Віталіївна, що народилася в 1971 році.​

Смертельна ДТП біля Козина на Київщині: відео моменту зіткнення