22-річного таксиста Дмитра Ломакіна взяли під варту на 2 місяці. Про це повідомляє "Громадське".

Важливо Поки зупинка не буде останньою: водій Uber, що збив 4 людей у Києві, хизувався порушеннями ПДР

Позиція прокурора

Прокурор просив взяти підозрюваного під варту, наголошуючи, що Ломакін не має міцних соціальних зв'язків, а також 5 разів упродовж 2020 року притягувався до адмінправопорушень. Серед них:

  • неправильне паркування,
  • проїзд на заборонений знак,
  • перевищення швидкості.

Як пояснив прокурор, у день фатального ДТП чоловік рухався зі швидкістю 80 кілометрів на годину.

Аргументи адвоката

Адвокат підозрюваного просив відпустити Ломакіна під домашній арешт, вказуючи на те, що він – сирота. Крім того, чоловік нібито щиро розкаюється у скоєному та готовий допомагати потерпілим.

Актуально У Хмельницькому автобус на переході збив школярів

Що сказав таксист у суді

Дмитро Ломакін плакав у залі суду та просив вибачення за скоєне. Він пояснив, що намагався перелаштуватися з четвертого ряду до першого і не помітив припаркований автомобіль. Він визнав свою провину та зазначив, що дуже шкодує, що спричинив смерть двох людей.

Я не бачив, що за цією машиною стояв припаркований автомобіль біля зупинки. Я побачив вже в останній момент. На відео видно, що їхав автомобіль поряд, я хотів його об'їхати, але не переконався в безпечності маневру та здійснив наїзд на пішохода,
– сказав Ломакін.

Промова Ломакіна у суді: дивіться відео

Що відомо про водія?

Бабуся таксиста розповіла, що мама Дмитра померла, батько був наркоманом, тому його позбавили батьківських прав. Дмитро проживав у інтернаті, працював у кав'ярні та спиртзаводі. Потім закінчив коледж та влаштувався таксистом.

Головне про моторошне ДТП

  • Жахлива аварія сталася вранці 13 листопада на Окружній. Водій автомобіля Uber на швидкості в'їхав у зупинку громадського транспорту, внаслідок чого загинули 2 людей, ще 2 постраждали.
  • До цього ДТП водій у соцмережах хизувався порушеннями правил дорожнього руху.
  • Згідно з офіційною заявою водій вилетів за межі дороги через те, що "не впорався з керуванням". Сам підозрюваний пояснював патрульним, що заснув за кермом.
  • Якщо провину водія визнають в суді, йому загрожує від 5 до 10 років тюрми з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки після звільнення.