Румунський паспорт Дубінського: деталі

Інформація про отримання документа є в наказі "Про затвердження придбання румунського громадянства для 222 людей", виданому в Бухаресті 26 лютого 2020 року, написав у телеграмі колишній народний депутат Сергій Лещенко.

До теми Скандальний "слуга" Дубінський намагався купити румунський паспорт, – ЗМІ

Дубинський входить в список осіб, які звернулися до влади Румунії з проханням про відновлення румунського громадянства при збереженні місця проживання за кордоном,
– зазначив екснардеп.

За його словами, клопотанням Дубінського про набуття громадянства Румунії має номер 28232/2017. Позитивне рішення щодо нього вказане у наказі під пунктом 92.

Згодом Лещенко уточнив, документи Дубінського на румунський паспорт уже розглянули. Комісію щодо громадянства чинний український парламентар пройшов ще 14 березня 2018 року.

Для завершення всіх формальних процедур має вийти наказ Національного органу з питань громадянства Румунії. Це відбудеться найімовірніше в серпні.

Зараз в Румунії займає два роки (від дати подачі документів – 24 канал) на те, щоб вийшов наказ. Раніше це займало три місяці, але терміни збільшилися через велике завантаження та ланцюжок корупційних скандалів,
– зауважив Лещенко.

За його словами, після оприлюднення наказу Дубінський ще матиме щонайменше пів року на присягу та отримання внутрішнього паспорту. Крім того, він більше не зможе відмовитися від громадянства Румунії.

Колишній депутат наголосив на тому, що, ймовірно, "слуга народу" подав підроблені документи на отримання паспорта. За це йому може загрожувати від 3 до 5 років румунської в'язниці та заборона на в'їзд до ЄС на багато років.

Зверніть увагу Дубінський відповів образами журналістам після питання про його зв'язок з Портновим та Шарієм

У Дубінського є румунський паспорт
Номер звернення Дубінського є у наказі про отримання громадянства / Телеграм Сергія Лещенка

Що про це каже Дубінський

На допис Лещенка щодо румунського громадянства вже відреагував сам Дубінський. Про це він написав у телеграмі.

За словами нардепа, Лещенко спершу начебто заявив, що йому вже видали румунський паспорт, а за деякий час змінив свою думку, повідомивши, що ще не видали, але обов’язково видадуть через два роки. Тому що буцімто треба додатковий час.

Сергію, хочу уточнити, що в деяких випадках ніякого додаткового часу не потрібно. Наприклад, щоб вже сьогодні заявити, що ви – тупий довбо***. По-румунськи – nenorocit de dolby,
– підкреслив Дубінський.

Що цьому передувало

  • Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Дубінський у 2017 році, працюючи ведучим на каналі 1+1, хотів отримати румунське громадянство.
  • Для цього потрібно було довести, що хтось з його предків до прадідуся і прабабусі мав румунське громадянство.
  • Організувати все він хотів через компанію, яка "шукала" його румунське коріння.