Дубінський ці фейки продюсував на замовлення найближчого оточення ексміністра доходів і зборів Олександра Клименка. Про це мовиться в розслідуванні журналістів Bihus.Info.

Зверніть увагу "Своє гі*но соромно показати": російські пропагандисти видали український винищувач за свій

Журналісти опублікували листування одіозного Дубінського за 2013 – 2014 роки із представниками медійних структур часів президентства Віктора Януковича.

У листуванні Дубінський пропонує власні сценарії, щоб дискредитувати Революцію Гідності. Зокрема він хоче, щоб разом із підставними повіями на Майдані затримати декілька "реальних вуйків із Буська", яким "захотілося любові".

Дубінський фейки про Майдан
Листування Дубінського / Скриншот Bihus.Info

Як народився фейк?

На ютуб-акаунті "Ярослава Небесная" 26 грудня 2013 року з'явилося відео, де колишня журналістка програми "Гроші" Ярослава Коба розпитує жінок на Майдані про секс-послуги. Вони про все розповідають, а потім ведуть її в сусіднє кафе. Так само як йшлося у листуванні від акаунта alexandr.dubinsky@gmail.com.

Відео: журналістка програми "Гроші" проводить опитування у повій на Майдані

Згодом, 27 грудня 2013 року, вийшов матеріал Вячеслава Веремія в газеті "Вєсті" під назвою "Проститутки с Окружной перебрались на Майдан". А міліціонери Віталія Захарченка постановочно "закрили бордель для майданівців". На цих кадрах фігурує та сама жінка, що і на "прихованому відео" Коби за день до цього.

Відео: міліціонери начебто "закрили бордель"

Загалом з пошти Дубінського був надісланий цілий план з 20 заходів, які мають дискредитувати Майдан. Він називає цю інформаційну кампанію "Майдан меньшинства".

Яка мета цього фейку?

Щоб міліція "накрила" умовний бордель і прокоментувала, що протест перетворився на центр розпусти. А також, щоб дружини, матері й сестри, побачивши відповідний ролик, не пускали чоловіків на Майдан.

Також Дубінський виставляє "прайс" цивільній дружині ексміністра доходів і зборів Олександра Клименка Ользі Семченко. Вона керувала процесом з дискредитації Революції Гідності та її учасників. Крім цього, вона дуже переймалася тим, щоб "матеріал" Дубінського про повій на Майдані потрапив на телеканал "1+1" та до іноземних ЗМІ.

Дубінский Майдан фейки розслідування

Реакція Дубінського на розслідування

Дубінський вже встиг відреагувати і почав виправдовуватися. Напередодні ввечері у себе в телеграм-каналі він опублікував емоційний допис з цього приводу. Нардеп також заявив, що всі скриншоти "намальовані", і це все "дурня й інформаційна атака на нього".