За його словами, у вересні 2019 року він був у Греції і там йому стало погано. Він потрапив до реанімації, де у нього зокрема було дві зупинки серця. Про це Віктор Шокін розповів в інтерв’ю "ТСН".

До теми: Колишнього генпрокурора Шокіна намагалися вбити, – Джуліані

Шокін також показав на камеру нібито виписки з австрійської клініки, де зокрема лікували Віктора Ющенка від отруєння, й заявив, що мовиться про отруєння ртуттю.

Дивіться відео розповіді Шокіна про його отруєння:

10 вересня, коли я вийшов з машини, я знепритомнів і впав. Я не пам’ятаю, що було далі, але мені потім розповідали, що мені дуже пощастило. Для того, щоб мене повернути з того світу, було застосовано електрошокери для моєї реанімації. Потім я перебував 8 діб у реанімації, а згодом мене перевели до палати. Я не міг ходити, вчився там ходити заново,
— сказав він.

Шокін заявив, що його виписали 20 вересня, а 22 вересня він приїхав до Києва.

Шокін вважає, що до його отруєння міг бути причетний Джозеф Байден. За його словами, він звернувся до грецьких правоохоронних органів з цього питання і написав офіційну заяву, за якою відкрито кримінальну справу.

Що команда Трампа говорила про Шокіна раніше

29 січня адвокат американського президента Трампа – Руді Джуліані заявив, що колишнього генпрокурора України Віктора Шокіна намагалися вбити.

Він анонсував публікацію "сенсаційного медичного звіту". У документі начебто є докази спроби вбивства ключового свідка у справі подвійного хабарництва Байдена-Порошенка.

Хто такий Віктор Шокін?Очолив ГПУ за поданням Порошенка 10 лютого 2015 року, заявляв про намір розслідувати злочини проти Майдану, Гонгадзе та великої корупції. Однак за час роботи на посаді його здебільшого критикували за низьку ефективність.

Пішов у відставку під тиском Ради та президента 3 квітня 2016 року, 11 квітня вийшов на пенсію. Але у 2017 році безуспішно намагався поновитися на посаді через суд. Віцепрезидент США Джо Байден відкрито називав Віктора Шокіна "сучим сином".

Шокін позбувся посади генпрокурора саме через Байдена. Він вимагав прибрати з посади генпрокурора Шокіна через те, що він не розслідував корупційні справи, й сказав Петру Порошенку, що не підпише документ про кредитні гарантії Україні від США на 1 мільярд доларів, якщо Шокін залишиться на посаді.

Байден не приховував цього й сам розповідав про цю історію. Однак чинний президент США Дональд Трамп і його прихильники вважають, що Байден прибрав Шокіна, бо той розслідував діяльність компанії Burisma, у правлінні якої тоді був син Джо Байдена Гантер.