Про спробу підкупу посадовця Департаменту кадрового забезпечення Нацполіції повідомили в офісі генерального прокурора. Хабар за сприяння щодо отримання місця голови поліції Рівненщини чоловіки оцінили у 1 мільйон доларів.

Дивіться також Це підстава для призупинення безвізу: з'явилась неофіційна реакція ЄС на рішення КСУ

Як стверджують слідчі, намір підкупу зловмисники озвучили безпосередньо в одному з кабінетів МВС.

Що відомо про купівлю посади голови поліції в Рівненській області

Підозрювані розраховували, що за чималу суму їм вдасться пройти конкурс на посаду та отримати рекомендації з Києва. Після озвученої пропозиції обох чоловіків затримали. Наразі триває досудове розслідування справи, відкритої за фактом спроби надання неправомірної вигоди службовій особі за попередньою змовою групою осіб.


Зловмисники намагалися купити керівну посаду в поліції за 1 мільйон доларів / Фото пресслужби Офісу генпрокурора

Якщо провину чоловіків визнають у суді, їх можуть оштрафувати на 8 тисяч 500 – 12 тисяч 750 гривень. Або ж призначити покарання у вигляді від 2 до 4 років обмеження волі чи посадити до тюрми на той самий строк.

До суду може не дійти

Оскільки принаймні один з підозрюваних раніше працював у правоохоронних органах, де діє негласний принцип кругової поруки, справу цілком можуть злити. Подібних прикладів затримання колишнього чи чинного поліцейського, яке закінчувалося його підвищенням, чимало.