Михайло Галака та Костянтин Бігдан уклали угоду зі слідством, відтак, були засуджені за масові заворушення до 5 років з випробувальним терміном в 1 рік. Про це повідомила адвокатка останнього Валентина Рябуха у коментарі "Громадському".

Раніше Скандал з протестами у Нових Санжарах завершився двома мізерними штрафами

За даними слідства, 20 лютого поки невстановлена правоохоронцями людина організувала через інтернет масові протистояння через обсервацію громадян, яких евакуювали з Китаю.

Бігдан і Галака під час заворушень кидали каміння та цеглу у правоохоронців, перешкоджаючи проїзду автобусів з евакуйованими. Внаслідок цього постраждали 5 охоронців порядку.

Вони там кидали каміння, били вікна. Вони робили це за власним бажанням, бо тоді там всі піднялись, йшли колонами. Люди були налякані,
– переповіла захисниця.

Раніше угоду уклали ще кілька затриманих. Серед них двоє мешканців Нових Санжарів. Загалом правоохоронці повідомляли про 10 підозр за фактом масових заворушень та 8 кримінальних проваджень.

Протести у Нових Санжарах: головне

  • Громадяни повинні були на території санаторію відбути самоізоляцію через можливу підозру інфікування коронавірусом.
  • Втім, місцеві мешканці обурилися таким рішення влади та вийшли на акції протесту, заблокувавши дорогу до санаторію.
  • Під вечір 20 лютого протести у Нових Санжарах переросли у заворушення та зіткнення з силовиками. Під час сутички люди навіть побили вікна автобусу з евакуйованими.
  • Втім, врешті евакуйованих з Уханя громадян успішно помістили на самоізоляцію у санаторій.