Свої вимоги він аргументував тим, що в бюлетені будуть 2 кандидати у президенти з однаковими прізвищами, ініціалами, посадами та місцем роботи (Юлія Тимошенко та Юрій Тимошенко), а також – 2 кандидати із однаковими прізвищами (Ігор Шевченко та Олександр Шевченко).

Читайте також: Клоуни і клони в електоральному цирку: що пишуть західні ЗМІ про кандидатів у президенти України

Це може призвести до помилок під час голосування та спотворити результати виборів президента, вважав позивач.

Суд назвав надуманими аргументи представника Тимошенко, оскільки це лише припущення позивача та не підтверджені жодними доказами з посиланням на конкретні норми законодавства.

А представник Центральної виборчої комісії (відповідача) узагалі виступив проти такого позову. Він пояснив, що під час наради і засідання ЦВК за участю представників кандидатів у президенти обговорили питання про нумерацію у бюлетенях, але більшість членів комісії не підтримала таку пропозицію.

"ЦВК вжила всіх необхідних і визначених законом заходів під час затвердження форми виборчого бюлетеня та використала надані повноваження у межах і в спосіб, визначені законом", – повідомили у Верховному Суді і залишили позов без задоволення.

Читайте також: Хто та чому зняв свою кандидатуру з президентських виборів 2019

Яким буде бюлетень на президентських виборах? Згідно з постановою ЦВК, текст бюлетеня буде надрукований лише з одного боку, державною мовою на одному аркуші розміром 200 на 800 міліметрів пісочного кольору з кількома ступенями захисту. На бюлетені буде повністю вказано прізвище, ім'я та по батькові кандидата і його коротка біографічна довідка. Галочку виборці ставитимуть зліва навпроти прізвища.

Зразок виборчого бюлетеня:

виборчий бюлетень вибори президента України 2019