Таку думку висловив журналіст Макл Гордон в статті The Wall Street Journal, передає "Голос Америки". За його словами, попри заяви Трампа про покращення дружби з Росією, він дотримується порад своїх військових радників, які вбачають в Москві ревізіоністські настрої. Відтак Росію треба стримувати.

Читайте також: Сподіваюсь, що неправий, але наближається війна, – командувач Корпусу морської піхоти США

Окрім того, надання зброї Україні дасть США ще один важливий важіль на переговорах з Росією. Адже подібне озброєння значно підвищує ціну агресії на Донбасі для Росії, чого прагне уникнути Путін перед президентськими виборами.

"Джавеліни" стримують їх, тому що становлять більший ризик жертв та втрати танків, якщо вони використають їх для наступу, а Путін вразливий до жертв", – наголосив заступник генсека НАТО в 2012-2016 Александр Вершбоу.

Генерал Філіп Брідлав, колишній командувач об'єднаними силами НАТО у Європі, підтримав надання Україні "Джавелінів", відзначивши, що таке надання було б більш ефективним, якщо б було зроблене раніше.

Читайте також: Волкер пояснив, як можна припинити війну на Донбасі та повернути Крим

При цьому американські військові переконані, що "Джавеліни" вирішальним чином не змінять баланс сил в конфлікті. Однак на деякий час стримають Росію від бажання здійснити наступ. Причина в тому, що Путін прагне переобрання в Росії і намагається грати на націоналістичних настроях всередині країни. У той же час, якщо під час наступу російські війська понесуть чималі втрати, в тому числі і військової техніки, це може викликати обурення в самій Росії, і значно зменшити шанси на виборах. Відтак Путін, на думку автора, не вдасться до різких рухів на Донбасі без зайвої потреби.

Голосування у Росії призначене на 18 березня, день, коли країна-агресор відзначатиме незаконну анексію Криму