Джеф Безос з раннього дитинства робив тільки те, що хотів. Сам він вважає, що це власне й допомогло йому досягти успіху. І у Джефа було від кого успадкувати таке прагнення до незалежності. Батьки Безоса одночасно працювали в банку і вчилися в університеті. У 5 років, коли у Джефа з'явились сестричка і братик, батьки постійно повторювали йому: "Ти вже великий, ти наша опора! Вся надія на тебе".

Попри дорослі домашні обов'язки, він не переставав по-дитячому мріяти. Спочатку хотів стати інженером-конструктором, трохи пізніше – великим ученим. Ті, хто був знайомий з Джефом, думали, що він стане геніальним програмістом. Але доля розпорядилася інакше і Безос став першою в історії людиною, яка відкрила інтернет-магазин.

Американець завжди дуже цінував свою свободу і вмів її захищати. Шестирічним хлопчиком він змайстрував сигналізацію, яка спрацьовувала під час спроби увійти в кімнату без його дозволу.

Читайте також: Богдан Ступка – людина-епоха, один із найталановитіших акторів України

Джеф ріс дуже обдарованою дитиною – годинами сидів у батьківському гаражі, розбираючи на деталі абсолютно все, що потрапляло до його вмілих рук. Цей період і став часом його перших інженерних перемог. Одного разу Джеф спорудив з алюмінієвої фольги і парасольки "сонячну мікрохвильову піч". У погожі дні з її допомогою можна було сяк-так приготувати гарячі бутерброди.

Щоліта Джеф їхав на ранчо і разом з дідом втілював у життя деякі зі своїх божевільних ідей. Так Джеф із дідусем вдосконалили вітряк, міні-комбайн, гусеничний трактор.

Після закінчення коледжу настав час серйозно задуматися про освіту. На сімейній раді вирішили вступати у Принстон. Але тут юного Безоса чекала неприємна звістка – вільне місце знайшлося тільки на комп'ютерному відділенні. Джеф ніколи не прагнув стати програмістом, його більше захоплювала фізика. Попри це Принстон він закінчив блискуче і зміг знайти гідне застосування отриманим знанням.

Після закінчення університету Джеф мав безліч пропозицій від найбільших корпорацій зі світовим ім'ям. Втім він вирішив почати свою кар'єру в молодій компанії "Fitel", яка займалася розробкою програм для біржової торгівлі. Згодом змінив ще кілька підприємств. Майбутній засновник "Amazon" зайнявся вивченням інтернет-бізнесу, обіймаючи високу посаду у фірмі "D.E. Shaw". Вже через рік у власному гаражі Безос запустив свій, на той момент, скромний інтернет-магазин.

Читайте також: Засновник гурту The Beatles Джон Леннон – британська легенда рок-музики

На відкриття свого першого інтернет-бізнесу Джефу потрібно було 300 тисяч доларів, які йому таки вдалося зібрати, залучивши інвесторів. Це стало початком проекту Amazon.com, який усього через чотири роки міцно зайняв лідерські позиції, його досі вважають одним із найбільших онлайн-магазинів за всю історію торгівлі в мережі.

Маючи статки понад 70 мільярдів доларів, 53-річний Безос є одним із найбагатших людей планети. Проте він, як і раніше, працює над "Amazon" з ентузіазмом дитини та із завзяттям бізнесмена, який намагається заробити перші гроші.