Фото відповідного документа опублікували у телеграм-каналі Джокер. Зробили це якраз у день, коли Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосила підозру довіреній особі Грановського Ользі Ткаченко.

До речі САП оголосила підозру довіреній особі Грановського

Зазначається, що Грановському вдалося отримати громадянство в консульстві Ізраїля в Одесі. Вже через 10 днів після отримання Грановський одразу ж виїхав до Ізраїлю. Туди, за словами Джокера, він вивіз і багато грошей.

18 серпня Олександр отримав візу репатріанта через консульство Ізраїля в Одесі, а 29 числа того ж місяця він в'їхав в Ізраїль і отримав статус громадянина Ізраїля,
– пише Джокер.

Графи опублікованого документа:

  • Прізвище: Грановський
  • Ім'я: Олександр
  • Сімейний стан: неодружений
  • Дата народження: 15.12.1979
  • Дата отримання статусу: 29.08.2019
  • Дата в'їзду: 29.09.2019

Про те, що у Грановського є громадянство Ізраїля, раніше вже повідомляв екснардеп Сергій Лещенко.

Хто такий Олександр Грановський?Це український політик та бізнесмен, народний депутат України восьмого скликання від партії "Блок Петра Порошенка". Пізніше вийшов з партії, на вибори 2019 року йшов як самовисуванець. У роки президентства Порошенка Грановського часто називали в ЗМІ "смотрящим" глави держави за прокуратурою, судами та СБУ. Сам він це спростовував.

Цікаво, що після повернення Ігоря Коломойського в Україну, кортеж олігарха приїжджав до маєтку Грановського під Києвом. Таку інформацію оприлюднили журналісти програми "Схеми". ДБР почало розслідування проти екснардепа Грановського. Його підозрюють у перешкоджанні обранню нардепом кандидата від "Слуги народу" Олександра Куницького – вони обидва балотувалися на окрузі № 169 у Харкові.

У яких справах фігурує Грановський

  • Співробітники Державного бюро розслідувань 26 грудня 2019 року провели обшуки у нього через зняття з виборів влітку Олександра Куницького на користь Грановського за округом у Харкові. Грановського підозрюють перешкоджанні обранню нардепом кандидата від "Слуги народу" Олександра Куницького – вони обидва балотувалися на окрузі № 169 у Харкові.
  • Грановському приписують допомогу при втечі одіозного судді Чауса, якого викрили у хабарництві та збереженні нечесно заробленого в скляних банках, після чого він накивав п'ятами до Молдови. Тож ДБР почало розслідування проти екснардепа Грановського.
  • Олександру Грановському також закидали зловживання службовим становищем. Грановський в аеропорту "Бориспіль" використовував "Зал офіційних делегацій" з особистою метою – для того, щоб відправити дітей до Ізраїля через Німеччину на лікування.
  • САП 5 березня повідомила про підозру чотирьом учасникам злочинної схеми, яка завдала Одеському припортовому заводу збитків на понад 93 мільйони гривень. Однією з фігурантів справи є довірена особа Олександра Грановського Ольга Ткаченко.