Про це він заявив у коментарі ресурсу "Главком".

Читайте також: Антикорупційні пси Порошенка, або звідки у НАЗК з'явилось два обличчя

За його словами, цей конфлікт між Національним антикорупційним бюро та Національним агентством із запобігання корупції є проявом впливу політичних процесів на правоохоронну діяльність.

"Це якраз відображення того, як політичні процеси впливають на правоохоронні органи. Коли було створено Антикорупційне бюро, і вони почали працювати, то у мене були дуже великі надії. Думав, що тепер є щука, яка буде стежити, щоб карась не каламутив воду. А потім виявилося, що всі резонансні справи чомусь виникають в певний момент. І нічого не доводиться до кінця", – підкреслює екс-чиновник.

На його переконання, очільник НАБУ Артем Ситника не є лояльним до Банкової, однак водночас Бюро не робить жодних кроків щодо розкрадань у банках та низки звинувачень, висунутих, зокрема колишнім головою Державної фінансової інспекції Миколою Гордієнком.

"Я знаю одне: банківська система – розграбована. Відомо ким – керівниками НБУ, які вивели кошти через офшори, через "Привабанк". Де справи? Де обшуки? Де арешти? Мені Микола Гордієнко надсилав понад 200 актів ревізій щодо Кабінету міністру. "Енергоатом", "Укртелеком", "Укртрангаз"... Там божевільні розкрадання. Де ці справи? Адже це їхня підслідність. Чому ці справи не розслідуються? Чому не розслідується справа того ж Мосійчука? Є якісь нюанси, які я сьогодні не можу зрозуміти", – додає Ярема.