Спецслужби кажуть, що Ванецян з соратниками хотів узурпувати владу

Наразі Ванецян очолює опозиційну партію "Батьківщина". Окрім Ванецяна затримали також експарламентаря Ваграма Багдасаряна, керівника добровольчого батальйону Ашота Мінасяна та інших. Про це повідомляє Sputnik посиланням на Раду нацбезпеки Вірменії.

До теми 20 тисяч воїнів могли опинитися в оточенні, – Пашинян звернувся до нації

У РНБ кажуть, що Ванецян та його соратники планували убити Пашиняна та узурпувати владу в країні. Спецслужби навіть оприлюднили відео, на якому – склад, де зберігали зброю.

Це політичне переслідування, – адвокат

Також силовики провели обшуки в офісі політсили та помешканні Ванецяна. Про це написала адвокат Лусіне Саакян у фейсбуці. Саакян каже, що правоохоронці дозволів на обшуки не мали.

Це неможливо коментувати з юридичної точки зору. Це ганебне політичне переслідування, спрямоване на втримання урядових стільців у будь-якому разі, при цьому зупиняючи антиурядові протести та продаючи країну ворогу,
– написала Саакян.

Дії опозиції після підписанні угоди щодо Нагірного Карабаху

Опозиційні сили Вірменії гостро розкритикували підписану Вірменією, Азербайджаном та Росією угода щодо Нагірного Карабаху. 17 опозиційних партій об'єднались у Комітет національного порятунку. Вони вимагають відставки глави уряду. Для цього політики спробували зібрати позачергове засідання парламенту, проте не вистачило кворуму.

Після таких дій опозиції, проти 10 лідерів порушили кримінальні справи. Їх звинувачують у організації масових безладів та кількох – у порушенні законів про держтаємницю.