Про підозру колишньому голові ДПС України повідомив заступник генерального прокурора, йдеться на сайті відомства.

Раніше Верланов проти Кабміну: Окружний адмінсуд відкрив провадження у справі

Його підозрюють у зловживанні владою та службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам,
– йдеться у повідомленні.

В Офісі генпрокурора зазначили, що ексголова Податкової незаконно скасував податкове повідомлення-рішення на суму 2 мільярди 246 мільйонів гривень.

Цим документом Офіс великих платників податків ДПС України донарахував рентну плату за користування надрами одному з найбільших металургійних комбінатів країни.

У результаті бюджет недоотримав зазначену суму несплачених податків.

Хто може бути цим ексглавою Податкової

  • Прокуратура не повідомляє імені колишнього глави Податкової. Однак раніше Сергій Верланов, який колись обіймав цю посаду, заявляв, що йому збираються повідомити про підозру. Водночас він стверджував, що його справа має бути підслідна НАБУ.
  • Крім того, 15 жовтня журналіст Юрій Бутусов повідомив, що СБУ готується вручити підозру Верланову. Вона мала стосуватися порушень під час часткового скасування донарахувань за податковою перевіркою компанії "АрселорМіттал".

Що відомо про звільнення Верланова?

Рішення про звільнення Сергія Верланова з посади керівника Державної податкової служби Кабмін прийняв 24 квітня 2020 року під час позачергового засідання. На цій посаді Верланов пробув майже рік. Ймовірно, його звільнення пов’язували з можливою корупцією у податковій.