За інформацією телеканалу "Дождь", тезка губернатора Тульської області Олексія Дюміна володіє квартирою в центрі Москви площею 344 квадратних метра, яка розташовується поруч з комплексом будівель Міноборони.

Зазначається, що ринкова ціна такої нерухомості зараз становить 500-700 мільйонів рублів.

Квартиру було придбано в період, коли нинішній губернатор Тульської області служив у військовому відомстві.

Ресурс повідомляє, що дохід Дюміна в 2015 році склав більше 64 мільйонів рублів. Він володіє земельною ділянкою, будинком, квартирою, автомобілемі двома машиномісцями. Його дружина заробила за минулий рік 42 тисячі рублів, у її власності – один автомобіль.

Відповідно до документу, який оприлюднив канал, Дюмін придбав дві квартири та два машиномісця протягом останніх трьох років, щоправда угоди перевищує його власні доходи і доходи його дружини за цей період

За даними ЕДРН, в грудні 2014 року повний тезка губернатора Тульської області став власником квартири в будинку номер 10 в Колимажной провулку в Москві. На Олексія Геннадійовича Дюміна було зареєстровано квартира площею 344 квадратних метра. Там же повний тезка Дюміна придбав два машиномісця (стільки ж зазначено в декларації кандидата в губернатори) 19,3 і площею 19,1 квадратних метра.

У сусідньому від квартири повного тезки Дюміна будинку розташовується одна з будівель комплексу Міноборони, в якому розміщується департамент житлового забезпечення військового відомства.

Цим департаментом Дюмін керував на посаді заступника міністра оборони з грудня 2015 до лютого 2016 року. Службу ж у військовому відомстві він почав, відповідно до офіційної біографії, в 2013 році.

На сайті оголошень з нерухомості є 11 пропозицій щодо квартир у цьому будинку. Найдорожча з них, чотирикімнатна, вартує 387 мільйонів рублів (близько 159 мільйонів гривень), і її площа майже вдвічі менша, ніж у тій, яка належить Олексію Геннадійовичу Дюміну - 175 квадратних метрів.

Додамо, що квадратний метр житла в цьому будинку коштує від 1,5 до 2,2 мільйона рублів. Відповідно, квартира Дюміна може оцінюватися в суму від 516 (211 мільйонів гривень) до 757 мільйонів рублів (310 мільйонів гривень).

Крім квартири, в декларації тульського губернатора зазначено, що він володіє земельною ділянкою та житловим будинком. Раніше повідомлялось, що на повного тезку Олексія Дюміна зареєстровано земельну ділянку на Валдаї, неподалік від резиденції Володимира Путіна. У прес-службі уряду Тульської області підтвердили наявність у Дюміна ділянки з такою площею.

Відповідно до офіційної біографії, Дюмін ніколи не займався бізнесом, на військову службу вступив у 1994 році. Через 17 років – з 1996-го до 2013 року – працював на різних посадах в ФСО, потім перейшов на роботу в Міноборони.

До того, як очолити регіон, Дюмін близько місяця обіймав посаду заступника міністра оборони, а раніше займав пост головнокомандуючого Сухопутними військами.

Як відомо, Олексій Дюмін тривалий час служив в особистій охороні президента Путіна, згодом обіймав посаду першого заступника головкому Сухопутних військ і нетривалий час – трохи більше місяця перед призначенням в.о. губернатора – був заступником міністра оборони.

Читайте також: Як живе кухар Путіна: у мережі з'явились фото шикарного маєтку