Таку думку висловив експерт Національного інституту стратегічних досліджень України Олексій Їжак у своїй статті "Спекотне і дощове літо в обложеній фортеці" для DT.UA.

Він вважає, що така "підвішена" ситуація буде доти, поки Росія залишатиметься ядерною державою, а Україна перебуватиме поза зоною колективної оборони НАТО.

Експерт вважає, що Росія може запропонувати Україні мир, тільки на певних умовах: повернення Донбасу без військових дій, повернення майна з Криму за умови визнання результатів референдуму, розвиток відносин з ЄС та НАТО без ідеї членства в них.

"Уявімо, що ці нові люди рано чи пізно запропонують Україні розпочати відносини з нового аркуша. Хочете реінтегрувати ОРДЛО? Ми не заважатимемо, тільки не використовуйте військової сили та репресії. Хочете повернути власність у Криму, відпочивати там, як колись, і користуватися своїми банківськими картками? Будь ласка, тільки визнайте результати старого або нового референдуму. Хочете розвивати відносини з ЄС і НАТО? Теж можливо, тільки відмовтеся від ідеї членства та зберігайте баланс зі східним напрямом. І забудьмо війну, відкриймо інформаційні кордони, відновімо економічні й гуманітарні зв'язки та взаємодію еліт", – перерахував експерт умови, які Росія може поставити Україні.

"Realpolitik змусить поставитися до такої пропозиції, якщо вона надійде, серйозно", – йдеться в статті.

Експерт також вважає, що після парламентських виборів Росія буде змушена скорочувати військові витрати і знижувати військову напругу. Україна в такому випадку на деякий, досить тривалий час зможе отримати військовий перепочинок.

Читайте також: Росія готується до ядерної війни, – експерти НАТО