Таку думку висловив експерт-міжнародник Руслан Осипенко у коментарі ресурсу "Обозреватель".

Читайте також: Якщо Україна поверне Крим, буде війна, – нова гучна заява президента Чехії Земана

"Просто росіяни не знають, з ким вони зв'язалися. Українці, навіть коли ділять городи, не поступаються клаптиком землі. Тому Крим не продається, Крим навіть не торгується. Це українська земля. І заява Земана – це провокація. Всі політики стоятимуть на тому, що це – українська земля", – підкреслив фахівець.

На його думку, таким чином Кремль моніторить реакцію світової спільноти, реакцію України, як до цього ставляться різні політичні сили в Україні та чи є десь можливість почати діалог з цієї точки зору.

Крім того, він зауважив, що Москва після таких вкидів аналізує перспективи подібних ініціатив і шукає можливі підходи до їхніх прихильників.

"Це спроба вивчити ситуацію в середині України та політичних еліт на світовому рівні. Тобто, це російські методи: вкинути устами когось іншого провокацію та подивитися, як всі реагують. Дискусії починаються навколо цього, передачі, виступають експерти, аналітики. Росіянам більше нічого не потрібно. Вони сидять і виявляють тих людей, з якими можна вести, або починати вести діалог з цього приводу", – резюмував Осипенко.

Нагадаємо, 10 жовтня під час свого виступу у Страсбурзі на Парламентській асамблеї Ради Європи президент Чехії Мілош Земан заявив, що Україна повинна забути про Крим, та пропонує владнати це питання за допомогою виплат офіційному Києву.