Про це сайту "24" розповів військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

Читайте також: Плотницький засвітився у Москві, – ЗМІ

Снєгирьов звертає увагу на кілька деталей, які свідчать про те, що так званий внутрішній конфлікт у "ЛНР" інспірований Росією. Зокрема, зауважує експерт, ініціатор перевороту – "міністр внутрішніх справ" Корнет не висував претензії самому Плотницькому – а тільки його оточенню.

Плотницький разом із своїм почетом – тими, кого Корнет звинуватив у співпраці з українським спецслужбами, без проблем виїжджає із заблокованої будівлі і вилітає в Росію. Питання: в чому сенс перевороту, якщо заколотників спокійно відпускають, а не арештовують? Власне, і сама Росія мала б їх затримати, якщо вони співпрацювали з нашими спецслужбами. Але цього не сталося,
– зазначає Дмитро Снєгирьов.

Це, на думку фахівця, спростовує тезу, що Росія підтримала Корнета у конфлікті з Плотницьким. І про це заявив помічник Путіна – Сурков. Тому що, наголошує Снєгирьов, під час зустрічі спецпредставника США Волкера і Суркова 13 листопада було чітко зафіксовано, що дорожня карта – мінські угоди, згідно яких Плотницький – один із підписантів. Тому, поки РФ не набавиться в гру мінські домовленості, Плотницький залишатиметься ватажком у "ЛНР".

Нагадаємо, 21 листопада у "ЛНР" розпочався новий "військовий переворот" проти Плотницького, який влаштував колишній очільник так званої "МВС" псевдореспубліки Ігор Корнет. Зокрема, 22 листопада його "силовики" штурмом взяли "генпрокуратуру" фейкової республіки, в результаті чого було заарештовано керівний склад "відомства". До міста була стягнута військова техніка.

Читайте також: Псевдопереворот у банановій республіці: "ЛНР" розпадається, приготуватися "ДНР"?