Про це він написав у колонці для Zbruc.eu.

"Путін "перекинув шахову дошку" не знічев’я, а в момент гострої загрози для нього, коли український Майдан здобув перемогу. У філософському плані Майдан був апофеозом національної згоди українців через подолання дотеперішніх мовних, релігійних та регіональних суперечностей", – пише Маринович.

Український правозахисник додав, що Революція Гідності показала європейську ідею – долати суперечності шляхом співпраці.

"Недарма Адам Міхнік назвав Євромайдан "найвеличнішим моментом прояву сенсів європейських цінностей". Це була феєрична перемога класичних цінностей – любові, самопожертви, прагнення справедливості, готовності підтримати слабшого. Вона була нестерпною для "колективного Путіна", який у відповідь задіяв, навпаки, усе диявольське: ненависть, облуду, агресію, гординю, підступність. Усі два з чубком роки він намагається довести, що саме його лінія зневаги до загальноприйнятих табу й буде врешті-решт успішнішою за натхненний ідеалізм Майдану", – зазначив експерт.

Читайте також: Економіка та вибори можуть змусити Росію дати тимчасовий спокій Україні, – експерт

За словами Мирослава Мариновича, подолати Росію можна лише "утвердженням нової цивілізаційної альтернативи". Він додав, що для цього Україні потрібна сильна армія, порядок та модернізована економіка.

Попри моральний безлад у державі (Україна, – 24), вектор національних устремлінь дуже чіткий. В інших державах, навіть попри їхні економічні успіхи, ціннісна платформа щораз помітніше деградує,
– підкреслив правозахисник.