Про це пише The Atlantic.

Фахівці з кібербезпеки помітили зростання активності з боку хакерів. І запевняють, що вже є свідчення про можливу нову кібератакау.

Читайте також: Російський хакер зізнався у роботі на ФСБ та у втручання у президентські вибори у США

За словами засновника та керівника компанії з промислової кібербезпеки Dragos Роберта Лі, останніми тижнями він помітив незвичне зростання діяльності в Україні тієї ж групи осіб, які провели напад 2016 року. Тоді в середині грудня хакери здійснили повністю автоматизовану атаку, яка в реальному часі зірвала роботу Київської станції енергопостачання і спричинила відключення, які тривали в столиці декілька годин.

У статті зазначається, що група не вела діяльності в Україні з часу останнього нападу і до середини листопада 2017 року.

За нашими оцінками, було б повністю раціонально очікувати проведення атаки цього місяця,
– попередив Лі.

Видання припускає, що активізація діяльності хакерів може бути розвідкою, підготовкою до наступної операції або методом залякування.

Нападники можуть провести атаку, якщо вони переконані, що це принесе їм користь і що ризик того, що їх спіймають, є достатньо низьким,
– зазначив фахівець інституту SANS Майкл Ассант.

Експертів особливо непокоїть можливість широкого розповсюдження вірусу або можливість того, що кібератака триватиме більше, ніж один день. А також будь-яка вірогідність зриву роботи телекомунікацій або диспетчерської системи літаків.

Читайте також: Хакерська атака: зловмисники крадуть банківські дані через додатки Google Play

Нагадаємо, що окрім атаки 2016 року, українські енергомережі зазнавали атаки у 2015 році. Тоді російські хакери на декілька годин відключили електроенергію для 225 тисяч споживачів.