Медики зібрали найпоширеніші звинувачування, аби перевірити, чи дійсно зима настільки шкодить нашому здоров’ю.

Міф перший: ми хворіємо через холод

Сама по собі від’ємна температура не причина вашого грипу. Більше того, вірусам значно приємніше поширюватись у теплі. Крім того, клітинам організму легше боротися з інфекцією, якщо ви вийдете прогулятися на морозяному повітрі.

Другий міф: узимку наші алергії зникають

Це може бути правдою, лише якщо у вас алергія на квітковий пилок. В інших випадках, вони навпаки можуть загостритись. Особливо якщо у вас алергія на шерсть тварин чи домашній пил. Узимку ми проводимо більше часу вдома та зрідка провітрюємо домівки, а тому концентрація алергену більша.

Третій міф: Узимку сонцезахисний крем не потрібен

Якраз навпаки. В зимові місяці наша планета знаходиться ближче до сонця. Додайте до цього біленький сніг, який відбиває на нас 80% небезпечних ультрафіолетових променів - от вам і привід не ховати далеко захисний крем.

Четвертий міф: Через брак сонця ми страждаємо від депресії

Насправді, вона турбує лише 5% населення. До того ж психологи запевняють: нас більше засмучує усвідомлення, що до відпустки далеко.

П’ятий міф: Алкоголь нас зігріває

Насправді цей ефект досягається тим, що кров із внутрішніх органів перетікає до шкіри. Тож тепло оманливе. А ще алкоголь блокує здатність тіла тремтіти, яка насправді продукує додаткове тепло.