Така легковажність дуже дорого коштує, адже один мінерал зазвичай коректує роботу багатьох органів нашого тіла.

Для прикладу візьмемо 2 макроелементи: калій та магній. Цей дует особливо люблять кардіологи. Численні дослідження довели, калій регулює серцевий ритм, розслабляє кровоносні судини та суттєво допомагає нормалізувати кров'яний тиск.

Нерідко його приписують в парі з магнієм, адже останній має ще й здатність знижувати в'язкість крові, а це суттєво зменшує ризик тромбоутворення.

Знаючи, що серцево-судинні хвороби забирають у світі найбільшу кількість життів, вже цих властивостей було б достатньо. Та це далеко не все, на що вони здатні.

Почнемо з калію. Він знаходиться абсолютно в кожній клітині людського тіла і разом з натрієм контролює електролітний баланс. Це означає, що макроелемент має здатність переносити крихітні електророзряди, які через нервові клітини змушують наші м'язи скорочуватися. Серце в тому числі. Брак калію найчастіше проявляється у загальному відчутті втоми: болять м'язи, турбують спазми, набрякають ноги.

Існують дані, що брак мінералу може провокувати навіть такі серйозні хвороби, як інсулінозалежний діабет, остеопороз та відкладення каменю в нирках.

Послужний список магнію вражає не менше. Він просто незамінний для фізично активних людей, адже відповідає за ріст та силу м'язів.

По-друге, половина всього магнію знаходиться в кістках, тож разом з кальцієм він відповідає за їхню міцність. Крім того, мінерал приписують людям з підвищеною агресивністю та депресивними станами.

Магнію під силу впливати на гормони щастя і сну, і разом з тим блокувати виділення гормону стресу.

Фахівці підрахували: магній бере участь у більш ніж 300 біохімічних процесах, які щосекундно відбуваються у нашому тілі. Разом з тим похвалитись достатнім вмістом макроелементу може лише третина населення.

Слід пам'ятати й про взаємозалежність двох мінералів. Адже калій засвоюється організмом лише при належній кількості магнію, тож поповнювати ці два макроелементи краще одночасно.